Probali smo picu sa SUVIM ŠLJIVAMA i oduševili se!

Restoran Campo de Fiori

pizza prugna naslovna
price tag

790 din

utisak

Da li ste ikada probali picu sa suvim šljivama? Ne, nismo ni mi. Zato smo se zaputili u restoran Campo De Fiori željni da saznamo kakvog li je to ukusa i probamo njihov specijalitet Pizza Prugna.
Iskreno, bili smo skeptični. Poput ananasa (što mnogi smatraju skrnavljenjem pice), ni suve šljive nam nisu izgledale kao dobar nadev za ovo italijansko jelo. Ipak, dali smo joj šansu.

Kada je konobar doneo, samo što nam voda nije potekla na usta. Miris je božanstven, a tek izgled… Nismo sačekali ni da se malo ohladi, odmah smo navalili na nju.
Obzirom da su njeni sastojci paradajz, crveni luk, suve šljive, gorgonzola i slanina, bili smo veoma radoznali kakvog će ukusa biti ova neobična kombinacija.

Opisali bismo Pizza Prugna jednom rečju – IZVANREDNA!

Hrskava korica baš prave debljine, sočna slanina i rastopljena gorgonzola koja joj daje jačinu  prosto se tope na jeziku, a neobičan sastojak zbog koga smo izabrali baš ovu picu – suve šljive, nekako savršeno povezuju sve ukuse i daju im posebnu čar.

Prosto neverovatno da sastojak koji tehnički uopšte ne ide na picu ustvari savršeno uklapa sve ostale. Malo je reći da smo se oduševili ovom kombinacijom i da je Pizza Prugna oduvala naše predrasude.
Preporučujemo je sa velikim odobravanjem i već smo je uvrstili u spisak naših omiljenih pica.

slični specijaliteti