1000 DOLARA ZA PAR JAJA: Ovo je najskuplji omlet na svetu!

14/07/2017

Zanimljivosti

Najskuplji omlet na svetu

Jedan njujorški restoran tvrdi da se na njihovom meniju nalazi najskuplji omlet na svetu. Obzirom da za njega treba da izdvojite 1000 dolara, to verovatno i jeste slučaj.

Nazvan “Zillion Dollar Lobster Frittata”, ovaj omlet nudi Norma’s restoran menhetnskog hotela Le Parker Meridien.

Po čemu se razlikuje ovo raskošno jelo od običnog omleta koji u restoranu ne košta više od 300 dinara?
Za početak, njegovi luksuzni sastojci poput jastoga i kavijara.

Samo kavijar koji se nalazi na vrhu omleta košta 650 dolara, dok ostalih 350 $ dajete za celog jastoga, jaja, krem sa vlašcem i naravno trošak hotela i ekskluzivitet.

Najskuplji omlet na svetu

Direktorka za odnose sa javnošću ovog hotela, Marisa Zafran, izjavila je: “Mi ustvari ne zarađujemo mnogo novca na ovom jelu, prodajemo ga po veoma sličnoj ceni koju mi platimo da bi se napravilo”.

Za one kojima je 1000 dolara basnoslovna cifra za par jaja smućkanih sa skupim namirnicama, postoji i jeftinija varijanta koja košta 100 dolara ( što je opet preskupo za omlet, ako pitate nas).

Po rečima gospođe Zafran, oko 12 ljudi godišnje naruči omlet od 1000 dolara, dok oko desetak gostiju mesećni poruči njegovu 10 puta jeftiniju verziju.

Hotel je ovo jelo uvrstio u meni još 2004. godine kada preskupa hrana nije bila u trendu i ideja im se činila “dekadentno i zabavno”, kako kaže gospođa Zafran.

- Ovaj omlet napravljen je iz zabave, malo smo se igrali i šalili jer je to odlika našeg brenda, ali na kraju se pokazao kao odličan poslovni potez. Iako mnogi nemaju ili ne žele da izdvoje toliko novca za skuplju varijantu, dosta njih dolazi da proba omlet od 100 dolara, tako da je naš brend to što imamo najskuplju fritatu na svetu učinilo još poznatijim – dodala je ona.

- Zbog sastojaka koji u njega idu, znali smo da će to biti veoma skupo jelo. Napravili smo ga iz zabave i trenutne inspiracije, ali njegov ukus uopšte nije za šalu, izvanredan je – rekao je Emil Kastiljo, šef kuhinje restorana Norma’s.

Najskuplji omlet na svetu

Ne sumnjamo da je preukusan, ali 1000 dolara za jedno jelo je uvek previše, pa makar ono imalo i najfinije sastojke u sebi.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...