5 trikova za pravljenje savršenih fotografija hrane za Instagram

19/06/2018

Zanimljivosti

Fotografisanje hrane

Mnogi vole da fotografišu hranu, a postavljanje slika obroka na Instagram je trend koji ne jenjava. Mnogi fotografi koji sada rade za poznate brendove iz industrije hrane, počeli su svoju karijeru baš na ovaj način.
Naravno, svi koji postavljaju fotografije svoje hrane na društvene mreže žele da one izgledaju što bolje.
Poznati kuvar Ričard Blais podelio je nekoliko saveta  za pravljenje neodoljivih fotki hrane koji od običnog korisnika mogu da naprave pravog Instagram influencera.

1. Kombinovanje sastojaka

Kombinujte uobičajne sastojke sa luksuznim namirnicama.
- Koristite ekskluzivne, elitne sastojke uz nešto što je svima poznato. Npr. običan čips od krompira prelijte kiselom pavlakom i pospite kavijarom. Tako namirnica koja je rasprostranjena i poznata širom sveta, postaje zanimljivo i  dekatentno jelo veoma privlačno za oko – savetuje kuvar Blais.

Čips sa kavijarom

2. Sendvič ili burger je uvek pogodak

Nešto što uvek pali na društvenim mrežama je slika velikog, sočnog čizburgera čiji se sir sliva svuda. Ukoliko fotografija čini ljude gladnim, oni će je lajkovati. Ukoliko ste previše precizni, to ponekad ne uspeva – kaže Blais.

Čizburger

3. Burger ili sendvič uvek presecite na pola

Kada fotografišete ova jela, presecite ih na pola i postavite tako da se obe strane vide, pa ih tek onda fotografišite.
Neka se vide svi sastojci.

Sendvič

4. Podstaknite interakciju

Kako bi vaše fotografije hrane bile viralnije, kepšn ispod njih treba da bude interaktivan.
-  “Pomfrit ili kolutovi od luka? Kako biste nazvali ovo jelo? Tagujte nekog ko ne bi odoleo ovom specijalitetu”. Svi ovi natpisi uz sliku će funkcionisati – kaže Blais.

Ovakvi i slični primeri kepšna, su odlični načini da postaknete ljude na interakciju. Što je veća interakcija, to će vaša fotografija biti vidljivija na društvenim mrežama i samim tim viralnija.

5. Stavite jaje na vrh

Blais tvrdi da je jaje, posebno ono sa žumancem, zlato društvenih medija. On kaže da je burger za doručak koji je jednom napravio, a na koji je stavio prženo jaje, postao viralan veoma brzo. Pritom, ljudima je i zanimljiv način pripreme jela, a ovo jelo je savršeno za fotkanje “korak po korak”. Kada fotografišete hranu sa jajetom na vrhu, uvek se potrudite sa ono bude u centru pažnje, jer iz nekog razloga ljudi vole da lakuju hranu koja sadrži jaja, pogotovo ako su spremljena na oko.

Burger i jaje na oko

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...