62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu

19/05/2018

Novosti

 

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu se ove godine održava od 21. do 25. maja.
Njegov slogan je „Korak u budućnost“, a na ovom sajmu možete videti preko 100 noviteta koje svet tehnologije ima da pruži.
Očekuje vas veliki broj inovacija i premijera novih proizvoda iz ove sfere. Možda niste znali koliko su domaće kompanije napredne u ovoj oblasti, a u to ćete se uveriti ovde jer je polovina noviteta upravo delo domaćih predstavnika.
Izlagači će posetiocima i stručnoj javnosti predstaviti svoja nova tehnička dostignuća, objasniti kako funkcionišu i koji doprinos daju.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Među najpopularnije inovacije spadaju pomaci u 3D tehnologijama, oblastima primene robota i dostignuća u sektoru CNC mašina. Industrijska primena laserskih tehnologija takođe ima zanimljive prototipe, a nekoliko firmi najavilo je prezentaciju nove opreme za elektrostatičko farbanje prahom (plastifikaciju).

Očekuju vas i interesantne prezentacije na temu uštede električne energije, recikliranja, šumske industrije i mnoge druge. Demonstracije i ispitivanje raznih alata i mašina takođe će biti zanimljive za posetioce.

Centar za promociju nauke i Beogradski sajam zajednički su organizovali posetu učenika iz nekoliko škola širom Srbije, u cilju podstreka mladih da se bave novim tehnologijama. Tako će sa radom i rezultatima naučnih istraživača i stručnjaka čiji se proizvodi i tehnološka rešenja predstavljaju na ovom sajmu imati priliku da se upoznaju učenici iz Beograda, Ruskog Krstura, Pejkovca i Žitorađa.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća

62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća održavaće se na Beogradskom sajmu u halama 1, 1A, 2A, 2Bm, 2C, 3, 3A i na otvorenom prostoru.
Sva inovativna čuda tehnike možete posetiti od 10.00h do 18.00h od 21. do 24. maja, i završnog 25. maja u periodu od 10h do 17h.

Nema sumnje da će vas mnogobrojni noviteti veoma zainteresovati i da ćete lako izgubiti pojam o vremenu. Na svakom štandu ima nešto interesantno da se vidi, pa nećete ni primetiti kako je vreme proletelo. A sa satima i vreme za ručak.
Ipak, lako se možete okrepiti u nekom od ovih sjajnih restorana koji su blizu Beogradskog sajma.

Restoran Žar

Zahvaljujući mostu na Adi, Banovo brdo vam je nadohvat ruke od sajma.
A baš u njegovom samom centru, u Požeškoj ulici, nalazi se popularni restoran Žar.

Svrtava se u restorane domaće kuhinje, a ono što ga izvaja od drugih restorana ovog tipa je izvrstan kvalitet i vrlo povoljne cene.
Ovde možete probati poznate nacionalne specijalitete koji se spremaju po tradicionalnim receptima, a jelovnik sadrži veliki broj kuvanih jela, specijaliteta sa roštilja, ali i slalsnih dezerta.
Osim sjajnih jela srpske kuhinje, ovaj restoran takođe ima raznovrsnu ponudu obrok salati, pica i slanih palačinki.

Sva jela su izvrsnog ukusa i kvaliteta, a jedina je mana što su opcije preobilne. Iz restorana Žar ćete uvek izaći siti, zadovoljni i oduševljeni dobrim ukusima i prijatnom atmosferom.

Restoran Trem

Ušuškan u hlad zelenila koje ga okružuje, restoran Trem nalazi se u veoma mirnom delu Banovog brda i zaklonjen je od buke i gužve saobraćaja.

Cilj ovog restorana je da se svaki gost oseća dobrodošlo i da ode sa osmehom na licu. To im polazi za rukom, obzirom da se ovaj restoran svrstava u jedan od najboljih restorana nacionalne kuhinje u gradu. Stalno održavanje visokog nivoa kvalitete i usluge zaslužni su za to.

Iako je ovaj restoran specijalizovan za srpska nacionalna jela, na njihovom meniju se nalaze i izvrsni internacionalni specijaliteti, a za njihov T-bone stejk se priča da je najbolji u gradu.

Uverite se sami, rezervišite svoje mesto i uživajte u čarobnom ambijetu i divnim ukusima koje ovaj restoran donosi.
Odlična pogodnost je ako ga posetite nedeljom, jer tada važi popust od 15% na sve obroke.

Restoran Despacito

Preko mosta na Adi, sa Beogradskog sajma brzo i lako stižete do Novog Beograda.
A upravo tu se nalazi novi dragulj beogradskog ugostiteljstva – restoran Despacito.

Ovaj novootvoreni restoran je za kratko vreme osvojio srca svih koji su ga posetili i postali njegovi stalni gosti.
Obzirom da se nalazi u prestižnom bloku A, što ga čini lako pristupačnim iz svih delova grada, mnogi prelaze kilometre da bi uživali u njegovom jedinstvenom ambijentu.
Besplatan parking koji je dostupan svim gostima je velika prednost u ovom delu grada, kao i prelepa bašta, stvorena za opuštanje.
Meni restorana Despacito ima ponešto za svakoga, pa tako možete uživati u prvoklasnoj morskoj ribi, izvrsnim specijalitetima od mesa, raznovrsnim domaće pravljenim pastama i slasnim dezertima. Kad već pominjemo dezerte, Torta dana restorana Despacito je nešto što svi sladokusci treba da okuse.

Jedinstven ambijent, brza i profesionalna usluga, vrhunska hrana i udoban, prijatan ambijent su ono što karakteriše ovaj restoran i izdvaja ga iz mora drugih beogradskih restorana.

Restoran Amsterdam

Kad ste već na Novom Beogradu, ni kej nije daleko, a pruža mnoge atrakcije. Šetnja pored obale reke otvoriće vam apetit, a u blizini je sjajan restoran Amsterdam koji će zadovoljiti sva vaša čula.
Nalazi se tik ispred hotela Jugoslavija i već godinama drži tradiciju jednog od najboljih beogradskih restorana.
Njegov ambijent je vrlo udoban, a prelepa terasa sa pogledom na reku je stvorena za opuštanje posle napornog dana ili za jutarnju kaficu i punjenje baterija.
Meni restorana Amsterdam je vrlo eklektičan i raznovstan, a baziran je na internaconalnim specijalitetima. Obzirom da se nalazi na obali reke, ovde možete uživati u najsvežijoj rečnoj ribi, ali i plodovima mora.
Pored velikog izbora pasti, specijaliteta od mesa i ribe, jelovnik ovog restorana ima i jela koja su u skladu sa načelima vegetarijanske ishrane.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...