APERITIV I PREDJELO U JEDNOM: Stigao je sir sa ukusom DŽINA

13/12/2017

Zanimljivosti

Sir sa džinom

Kada se radi o siru, ljubitelji ovog mlečnog proizvoda bi rado probali svaku vrstu. A njih je stvarno puno – mladi sir, smrdljivi sir, slani, neslani, koziji, magareći, sir sa začinima itd.

Ipak, nova vrsta sira koji je proizvela engleska kompanija Cheshire Cheese Company, možda neće biti po meri svima. Oni su napravili sir sa ukusom džina i limuna, pod nazivom Gin and Lemon Cheshire Cheese.

Sir sa džinom

Sudeći po opisu na vebsajtu kompanije, ovaj sir ima “savršen balans džina i limuna, blago kiselkastog ukusa, koji se prosto topi u ustima”.

Zvuči kao prilično suluda kombinacija, ali kompanija je za ovaj sir dobila bronzanu nagradu na Internacionalnom takmičenju za najbolji sir za 2017. godinu. Tako da, osim što je veoma inovativan, sir sa ukusom džina i limuna je izgleda ukusan. Srećom, obzirom da je veoma lako zamisliti da mlečni proizvod sa ukusom alkohola bude totalni promašaj.

Sir sa džinom

Kompanija Cheshire voli da isprobava i kombinuje alkohol sa svojim proizvodima, pa se tako osim sira sa ukusom džina, u njihovoj ponudi izdvaja i čedar sir sa ukusom viskija i đumbira, kao i blagi čedar sir koji se pravi sa dodatkom piva i senfa.

Cheshire Cheese Company nije prvi proizvođač sira koji voli da kombinuje sir sa alkoholnim pićima – prošlog meseca, The Great British Cheese Company plasirala je rozi sir sa ukusom maline i Proseka.

Sir sa džinom i limunom za sada se može poručiti samo putem vebsajta proizvođača, a čelnici kompanije izjavili su da je interesovanje ogromno.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...