APERITIV I PREDJELO U JEDNOM: Stigao je sir sa ukusom DŽINA

13/12/2017

Zanimljivosti

Sir sa džinom

Kada se radi o siru, ljubitelji ovog mlečnog proizvoda bi rado probali svaku vrstu. A njih je stvarno puno – mladi sir, smrdljivi sir, slani, neslani, koziji, magareći, sir sa začinima itd.

Ipak, nova vrsta sira koji je proizvela engleska kompanija Cheshire Cheese Company, možda neće biti po meri svima. Oni su napravili sir sa ukusom džina i limuna, pod nazivom Gin and Lemon Cheshire Cheese.

Sir sa džinom

Sudeći po opisu na vebsajtu kompanije, ovaj sir ima “savršen balans džina i limuna, blago kiselkastog ukusa, koji se prosto topi u ustima”.

Zvuči kao prilično suluda kombinacija, ali kompanija je za ovaj sir dobila bronzanu nagradu na Internacionalnom takmičenju za najbolji sir za 2017. godinu. Tako da, osim što je veoma inovativan, sir sa ukusom džina i limuna je izgleda ukusan. Srećom, obzirom da je veoma lako zamisliti da mlečni proizvod sa ukusom alkohola bude totalni promašaj.

Sir sa džinom

Kompanija Cheshire voli da isprobava i kombinuje alkohol sa svojim proizvodima, pa se tako osim sira sa ukusom džina, u njihovoj ponudi izdvaja i čedar sir sa ukusom viskija i đumbira, kao i blagi čedar sir koji se pravi sa dodatkom piva i senfa.

Cheshire Cheese Company nije prvi proizvođač sira koji voli da kombinuje sir sa alkoholnim pićima – prošlog meseca, The Great British Cheese Company plasirala je rozi sir sa ukusom maline i Proseka.

Sir sa džinom i limunom za sada se može poručiti samo putem vebsajta proizvođača, a čelnici kompanije izjavili su da je interesovanje ogromno.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...