BALKAN CHEESE FEST: Festival sireva Balkana u Domu omladine Beograda

09/10/2018

Zanimljivosti

Sir

Beograđani i svi turisti u prestonici, imaće priliku da uživaju u još jednom festivalu posvećenu namirnici koju mnogi obožavaju – siru. Teško je zamisliti ukusnu picu, sendvič ili meze bez njega, a ovog vikenda moći ćemo da uživamo u svim njegovim čarima.

Tokom 13. i 14. oktobra u Domu omladine Beograda održava se osmi po redu Balkan Cheese Fest. Na ovoj jedinstvenoj izložbi autohtonih sireva Balkana, posetioci će imati prilike da probaju i neke nove, do sada nepoznate vrste ove namirnice.

Izlagači iz Srbije, Bosne i Hercegovine. Crne Gore, Hrvatske i Francuske predstaviće svoje proizvode.
Osim degustacije nekih retkih i neobičnih vrsta sireva, posetioci mogu uživati i u uparivanju   sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i slatkišima u kojima je sir glavni sastojak. Na ovom festivalu će prvi put biti predstavljen jedan nesvakidašnji proizvod – koziji sir u irskom pivu.

Ovogodišnji gost festivala je država Holandija, zemlja poznata po proizvodnji sireva. Obzirom na to da će ova država imati predstavljanje svojih proizvoda na festivalu, ovo je odlična prilika za degustiranje zanimljivih holandskih delikatesa od sira.

Balkan Cheese Fest

Na ovom festivalu sira, čuvena mlekarska škola „Dr Obren Pejić“ iz Pirota održaće prezentacije o načinu pravljenja mladog kačkavalja, a i na programu je i nekoliko zanimljivih predavanja o načinima pravljenja i istoriji sira.

Festival sira moći ćete da posetite tokom vikenda u periodu od 10h do 20h, dok će svečana ceremonija povodom otvaranja osmog Balkan Cheese Fest-a biti održana u subotu, 13. oktobra, u 11h.

Publika će birati najbolje sireve, najlepši štand i najlepši tanjir sireva. Na osnovu glasova posetioca svečana dodela nagrada biće održana u nedelju 14. oktobra, u 19h.

Cena jednodnevne ulaznice koja iznosi 250 dinara, a uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača. Ulaznice možete kupiti na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...