BALKAN CHEESE FEST: Festival sireva Balkana u Domu omladine Beograda

09/10/2018

Zanimljivosti

Sir

Beograđani i svi turisti u prestonici, imaće priliku da uživaju u još jednom festivalu posvećenu namirnici koju mnogi obožavaju – siru. Teško je zamisliti ukusnu picu, sendvič ili meze bez njega, a ovog vikenda moći ćemo da uživamo u svim njegovim čarima.

Tokom 13. i 14. oktobra u Domu omladine Beograda održava se osmi po redu Balkan Cheese Fest. Na ovoj jedinstvenoj izložbi autohtonih sireva Balkana, posetioci će imati prilike da probaju i neke nove, do sada nepoznate vrste ove namirnice.

Izlagači iz Srbije, Bosne i Hercegovine. Crne Gore, Hrvatske i Francuske predstaviće svoje proizvode.
Osim degustacije nekih retkih i neobičnih vrsta sireva, posetioci mogu uživati i u uparivanju   sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i slatkišima u kojima je sir glavni sastojak. Na ovom festivalu će prvi put biti predstavljen jedan nesvakidašnji proizvod – koziji sir u irskom pivu.

Ovogodišnji gost festivala je država Holandija, zemlja poznata po proizvodnji sireva. Obzirom na to da će ova država imati predstavljanje svojih proizvoda na festivalu, ovo je odlična prilika za degustiranje zanimljivih holandskih delikatesa od sira.

Balkan Cheese Fest

Na ovom festivalu sira, čuvena mlekarska škola „Dr Obren Pejić“ iz Pirota održaće prezentacije o načinu pravljenja mladog kačkavalja, a i na programu je i nekoliko zanimljivih predavanja o načinima pravljenja i istoriji sira.

Festival sira moći ćete da posetite tokom vikenda u periodu od 10h do 20h, dok će svečana ceremonija povodom otvaranja osmog Balkan Cheese Fest-a biti održana u subotu, 13. oktobra, u 11h.

Publika će birati najbolje sireve, najlepši štand i najlepši tanjir sireva. Na osnovu glasova posetioca svečana dodela nagrada biće održana u nedelju 14. oktobra, u 19h.

Cena jednodnevne ulaznice koja iznosi 250 dinara, a uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača. Ulaznice možete kupiti na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...