Beogradski Filmstreet 2018: Putujući bioskop na otvorenom je pravo uživanje za sve ljubitelje sedme umetnosti

02/07/2018

Novosti

Filmstreet

Ovo leto u Beogradu sigurno neće biti dosadno za sve ljubitelje filmova. Filmstreet 2018. je putujući letnji bioskop – manifestacija koja se održava svake godine u Beogradu i koja vam pruža uživanje u najpoznatijim kinematografskim ostvarenjima potpuno besplatno.

Najbolji filmovi svetske kinematografije se prikazuju na mnogim lokacijama u gradu: na Tašmajdanu, Cvetnom trgu, Studentskom parku, tržnom centru Rajićeva, savskoj promenada, Crvenom krstu i ispred UK “Parobrod.

Nova sezona Filmstreeta zvanično je otvorena 24. juna filmom „Ubistvo u Orijent ekspresu“, a putujući bioskop trajaće sve do 11. septembra.

Ovo je idealna prilika da se podsetimo kako su se nekad snimali dobri filmovi, a Filmstreet svake godine okuplja sve veći broj gledalaca jer se posle filmova druženje jednostavno nastavlja. Na repertoaru su sjajni filmovi: Treći čovek, Napad na policijsku stanicu, Galipolje, ali i ostvarenje koji je digao veliku prašinu u javnosti– Ustav republike Hrvatske. Tu su i divni romatični filmovi kao što su Titanik i Venčanje mog najboljeg prijatelja.

Tokom celog leta putujući bioskop krstariće Beogradom, a ovo je sjajna zabava za celu porodicu ili za romantičan izlazak sa voljenom osobom.

Program Filmstreet-a 2018:

Jul 2018. – sve projekcije počinju u 20:30h

 • Nedelja, 1. jul - Rajićeva SC – Knez Mihailova: Ocean’s Twelve
 • Sreda, 4. jul - Tašmajdan: U 571
 • Nedelja, 8. jul - Rajićeva SC – Knez Mihailova: Moulin Rouge
 • Ponedeljak, 9. jul  - Ispred UK „Parobrod“: Das Leben Der Anderen
 • Četvrtak, 12. jul - Crveni krst: Galipolje
 • Subota, 14. jul - Sava promenada: Titanik
 • Nedelja, 15. jul  - Rajićeva SC – Knez Mihailova: Venčanje mog najboljeg prijatelja
 • Četvrtak, 19. jul - Ispred UK “Parobrod”: Perfect Storm
 • Nedelja, 22. jul - Rajićeva SC – Knez Mihailova: The Greatest Showman
 • Četvrtak, 26. jul - Cvetni trg: Serendipity

Avgust 2018. – sve projekcije počinju u 20:30h

 • Sreda, 1. avgust - Crveni krst: The Warriors
 • Ponedeljak, 6. avgust - Tašmajdan: Bend It Like Beckham
 • Petak, 10. avgust - Ispred UK “Parobrod”: Italian Job
 • Sreda, 15. avgust - Sava promenada: Gravity
 • Subota, 18. avgust - Crveni krst: Napad na policijsku stanicu
 • Sreda, 22. avgust - Tašmajdan: Three Color Blue
 • Četvrtak, 30. avgust - Studentski park: Ustav Republike Hrvatske

Septembar 2018. – sve projekcije počinju u 20:30h

 • Četvrtak, 6. septembar - Cvetni trg: Meksikanac
 • Utorak, 11. septembar - Ispred UK “Parobrod”: Jesen u Njujorku

Kokice su neizostavan deo gledanja filmova pod vedrim nebom, ali nisu zamena za kvalitetan obrok. Kako vam zavijanje stomaka ne bi pokvarilo ugođaj, svratite do nekog od ovih beogradskih restorana i uživajte u večeri pre nego što se zaputite na neku od lokacija putujućeg bioskopa na otvorenom.

Restoran Dorian Gray

Ukoliko ste se odlučili da pogledate projekciju koja se održava u centru grada, onda je restoran Dorian Gray jedan od najboljih izbora za večrnji obrok.

Nalazi se na samo par minuta lakog hoda od Knez Mihajlove, u ulici Strahinjića bana.

Već dugi niz godina ovaj restoran opravdava reputaciju jednog od najboljih restorana u Beogradu, zahvaljujući svom izvrsnom kvalitetu i besprekornoj usluzi.

Restoran Dorijan Gray ima vrlo udoban ambijent modernog dizajna, a njegova bašta je prava oaza za uživanje. I to ne samo u toplim danima – ovaj restoran poseduje inovativni sistem grejanja koji se zasniva na principu infracrvenog zagrevanja. To  njegovu baštu čini toplom, pa u njoj možete uživati i u najhladnijim danima.

Internacionalna jela dominiraju jelovnikom. Kvalitet namirnica i izvrstan ukus je nešto čemu se posvećuje najveća pažnja u ovom restoranu. Svako jelo koje ovde probate oduševiće vaše nepce.

Meni se stalno dopunjuje inovacijama koje prate aktuelne trendove, tako da u restoranu Dorian Gray uvek možete probati neko novo i interesantno jelo.
Restoran Dorian Gray je idealno mesto za porodični ručak, za druženje sa prijateljima, ali i za intimnu večeru u dvoje.

Restoran Dorian Gray

Restoran Trandafilović

Ako je privukao pažnju neki film koji se pušta na Crvenom krstu u okviru Filmstreet-a, onda iskoristite priliku i svratite do restorana Trandafilović.
Sigurno nećete zažaliti, jer je ovo mesto koje gurmani i pravi hedonisti ne zaobilaze.
Ovaj restoran je jedan od najstarijih beogradskih restorana i sastavni je deo Vračara još od 1929. godine.
Sjajna hrana, prijatan ambijent i prelepa bašta u hladu platana starog 150 godina, razlog su zašto se svi koji jednom dođu rado vraćaju u ovaj restoran.

Restoran Trandafilović teži ka tome da oplemeni tradicionalne recepte i oduševi sva čula. Ovde možete probati stara srpska jela, predstavljena u novom ruhu.

Restoran se trudi da održi duh tradicije uz modifikacije koje svakom gostu pružaju nešto po njegovom ukusu. Opušten i prijatan ambijent, vrhunska hrana i izuzetna usluga su ono po čemu se bistro Trandafilović ističe od drugih beogradskih restorana. Svaka poseta je posebno iskustvo koje ćete rado prepričavati.

Restoran Trandafilović

Restoran Hush Hush

Jedna od lokacija putujućeg bioskopa na otvorenom je i savska promenada. Baš tu se nalazi i novootvoreni restoran Hush Hush.
Iako nema dugu tradiciju, ovaj restoran uspeo je da za kratko vreme očara sve koji su ga posetili i postali njegovi stalni gosti.

Moderan enterijer pun je interesantnih detalja, a pogled koji se pruža sa njega na reku je prosto nestvaran. Atmosfera je prijatna i opuštena, a enterijer udoban i komforan.
Osim prelepog enterijera, ono čime će vas ovaj restoran osvojiti je i njegova izvrsna kuhinja. Ovde možete probati neverovatnu fuziju balkanske kuhinje i neobičnih sastojaka, koji samo dodatno ističu autentične ukuse naše zemlje.
Meni je veoma eklektičan i zanimljiv, a profesionalno osoblje maksimalno će se potruditi da ispuni svaku vašu želju. Za kratko vreme postojanja, ovaj restoran već se sa pravom svrstava među najbolje restorane u Beogradu.

Restoran Hush Hush

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...