BEOGRADSKI MANIFEST 2018 – Zabava za celu porodicu

23/05/2018

Novosti

Beogradski manifest

Beograd je uvek pun zanimljivih manifestacija, pogotovo u toplim prolećnim danima.

Još jednu priliku da uživate u čarima prestonice imaćete od 25. do 27. maja, kada se održava Beogradski Manifest 2018. Ovo je najveći  regionalni porodični festival manifestacija i destinacija koji pruža zabavu za celu porodicu.

Održava se na Kalemegdanu, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Programski sadržaj festivala je veoma opširan, pa vas čekaju brojne atrakcije iz sfera turizma, lepote, zdravlja. Tu su i mnoge filmske projekcije, plesovi, koncerti, performansi, promocije, zabava za decu, pivske, vinske i gastronomske degustacije. Sve aktivnosti raspoređene su kroz deset festivalskih zona i pet bina.

Poenta i cilj ove jedinstvene manifestacije od njenog osnivanja bio je da približe posetiocima turističke ponude i atrakcije na početku letnje sezone. Tako na jednom mestu možete da se upoznate i doživite deo atmosfere sa najzanimljivijih destinacija na kojima ste možda odlučili da provedete godišnji odmor, a uz to se i zabavite sa porodicom.

Na kreativan i maštovit način predstavnici više od 60 opština iz Srbije predstaviće svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo. Lepote svojih zemalja predstaviće i predstavnici Crne Gore, Slovenije i Republike Srpske. Pomenute zemlje su gosti su ovogodišnjeg festivala, a Republika Srpska je i partner ove manifestacije. U posebno osmišljenoj zoni predstaviće svoju turističku ponudu, ali i autentične specijalitete svojih nacionalnih kuhinja.

Dečija zona na Beogradskom manifestu uvek je najveseliji i najšareniji deo festivala, a tako će biti i ove. Pored brojnih dečijih programa i interaktivnih sadržaja, dečija zona imaće i edukativni deo u kome će deca i njihovi roditelji moći da saznaju sve o važnosti reciklaže za očuvanje životne sredine, a biće održano i predavanje na temu bezbednosti dece u saobraćaju.

Beogradski manifest

Kampanja „Manifestuj se – Svaka limenka se računa“ koja je održana od 11. do 21. maja ispred Ušće SC, u kojoj se prikupljaju limenke za reciklažu, biće nastavljena i na Beogradskom manifestu.

Beogradski manifest svake godine se obogaćuje novim sadržajima, u skladu sa novim trendovima. Tako će ovogodišnja manifestacija imati i Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina, gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara i vinarija u Srbiji.

Uživanje u mnogobrojnim aktivnostima, bojama, teksturama, domaćem pivu i vinu biće upotpunjeno širokom gastronomskom ponudom, ali i sjajnim preformansom bendova koji će nastupati uživo.

Veoma zanimljiv deo Beogradskog manifesta 2018 biće izložba velikih skulptura od slame, koje će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti, a veliki šareni leteći baloni dodatno će uveseliti ovaj divan događaj.

Beogradski manifest

Poseta Beogradskom manifestu odličan je način da provedete vikend koji će vam ostati u sećanju kao jedna od omiljenih porodičnih uspomena.

Pogotovo ako posle toga odvedete svoje najbliže na okrepljenje u nekom od ovih sjajnih beogradskih restorana.

Restoran New Reset

Posle ispunjenog dana na Beogradskom manifestu, prošetajte do restorana New Reset, koji je u blizini Kalemegdana.

Poseta ovom restoranu vredna je svakog koraka, pošto u njemu vlada idealna atmosfera za opuštanje i miran ručak sa porodicom ili prijateljima.

Iako se nalazi u prometnoj Gospodar Jovanovoj ulici, ovaj restoran potpuno je izolovan od buke i gužve centra Beograda. Njegov divni ambijent upotpunjava i prelepa bašta, a ceo restoran predstavlja pravu oazu mira, savršenu za predah posle uzbudljivog dana.

Meni je veoma raznovrstan i kreiran tako da zadovolji sve ukuse. Ovde možete probati najbolje specijalitete nacionalne i internacionalne kuhinje, tako da stvarno pruža za svakog po nešto. 

Restoran New Reset je pravo mesto za resetovanje i punjenje baterija, a ujedno i uživanje za sva čula.

Restoran Dorian Gray

Ulica Strahinjića bana je na samo desetak minuta lagane šetnje od Kalemegdana, a u njoj se nalazi sjajni restoran Dorian Gray.

Ovaj restoran već dugi niz godina opravdava reputaciju jednog od najboljih restorana u Beogradu svojim izvrsnim kvalitetom i uslugom.

Ambijent ovog restorana je vrlo udoban i modernog dizajna, ali njegova bašta kao stvorena je za uživanje. Ne samo u toplim i suvim danima – restoran Dorian Gray primenjuje inovativni sistem grejanja koji se zasniva na principu infracrvenog zagrevanja tako da i u najhladnijim danima možete da sedite u bašti, na svežem vazduhu.

Drvored koji okružuje baštu pruža debeo hlad, tako da pruža idealno utočište od letnjih sparina.

Meni restorana bazira se na internacionalnim jelima. Još od samog otvaranja, ovaj restoran postavio je visoke standarde – kako pri kreiranju jela, tako i u njihovoj estetskoj prezentaciji.

Izvrstan ukus i kvalitet namirnica je nešto čemu se posvećuje najveća pažnja u ovom restoranu, tako da će svako jelo koje ovde probate oduševiti vaše nepce.

Jelovnik se stalno dopunjuje novim jelima, u skladu sa aktuelnim trendovima, tako da u restoranu Dorian Gray uvek možete probati neko novo i zanimljivo jelo.

Restoran Šešir moj

Kada ste već na Kalemegdanu, iskoristite priiliku da obiđete i boemsku četvrt Beograda – čuvenu Skadarliju.

Osim što čuva duh tradicije i minulih dana, u Skadarliji se nalaze i najbolji restorani nacionalne kuhinje, poput restorana Šešir moj.

Restoran Šešir moj ne možete promašiti dok šetate ovim delom grada, jer se ističe svojom magičnom bašticom i raznobojnim cvećem.

Iako nije preterano velika, bašta ovog restorana je kao stvorena za opuštanje. Cveće koje se nalazi svuda oko nje, daje joj posebnu čar, uveseljava prostor i odmah podiže raspoloženje.

Osmeh na lice vratiće vam i izvrsna hrana, zbog koje ćete uželite da poližete prste.

 Kad god se poželite uželite tradicionalne srpske kuhinje, ovo je pravo mesto na koje treba da se zaputite.

Sva jela spremaju se po starim receptima i sa domaćim sastojcima, tako da će vas sigurno oduševiti svojim autentičnim ukusima.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...