BESPLATNA REKLAMA: Evo zašto restorani utiskuju svoj logo u HRANU koju služe

10/06/2017

Zanimljivosti

Brendiranje hrane

Pre su restorani i barovi bili frustrirani zbog konstantnog insistiranja gostiju na slikanju, što njih, što hrane pred njima. Neki su čak zabranili upotrebu mobilnih telefona tokom večere. Ipak, plima društvenih mreža sve je veća i veća, pa su i ugostitelji morali da joj se povinuju. Pri tome su našli način da od toga dobiju besplatnu reklamu.

Možete očekivati da salvete ili stolnjaci imaju utisnuto ime i logo restorana, ali ovih dana to možete videti i na jelu koje poručite. Od kocki leda, preko zemički burgera, čak do tuna stejkova – sve je žigosano logom restorana.

Brendiranje hrane

Logika iza ovoga je veoma jasna – ako će gosti već slikati hranu, zašto na njoj ne bi bio logo restorana u kojem je jedu. Em je zanimljivo, em restorani tako dobijaju besplatno reklamiranje na društvenim mrešama.

Barovi i restorani koji koriste ovu taktiku postaju centar diskusije i komentara, dobijajući pratioce, a to ne može biti loše za biznis.

Brendiranje hrane

Ako je ovo način da restorani iskoriste ljudsku opseriju Instagramom, a da svi koji više vole da slikaju hranu nego da je jedu dobiju nešto zanimljivo za fotografisanje, zašto da ne?

Moramo priznati da je ovo jedan od boljih načina da se dođe do besplatne reklame koji smo videli u poslednje vreme.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...