BITEF 2018: Beograd u septembru postaje svetska prestonica pozorišta

11/09/2018

Novosti

Pozorišna scena

52. Bitef pod nazivom “Svet bez ljudi”, počinje 13. septembra i trajaće do 22. septembra. Ovogodišnje izdanje festivala održava se na nekoliko lokacija u Beogradu.
Na glavnom programu ovogodišnjeg izdanja su predstave iz Srbije, Izraela, Belgije, Švajcarske, Estonije, Nemačke, Francuske i Slovenije. Jednako kvalitetan je i prateći program ove kulturno-umetničke manifestacije od velikog značaja. 

Svečano otvaranje zakazano je za 13. septembar u Sava Centru kada nas očekuje sjajno ostvarenje "Odilo. Zatamnjenje. Oratorijum". Predstava koja će publiku uvesti u Bitef 2018.  delo je slovenačkog režisera Dragana Živadinova. Ova, kao i ostale predstave, svojim sadržajem i pogledom na realnost apsolutno odgovaraju selekciji festivala koja insistira na umetničkim vizijama i pojavama u modernom pozorištu. Koncept iznosi radikalan i hrabar pristup tokovima savremenog društva.

Petnaestog septembra, od 20:00 u Narodnom pozorištu, imaćemo priliku da pogledamo predstavu autorke Maje Pelević – jedine umetnice iz Srbije koja se izborila za mesto u programskoj šemi. Njena predstava “Bolivud” je originalan treš mjuzikl koji predstavlja realnu priču o stanju srpskog društva u ovom trenutku. Sa predstavom "Rekvijem za L." reditelja Alena Platela, zakazanoj za 22. septembar od 20:00 u Sava centru će biti obeležen kraj ovogodišnjeg Bitefa. Ceo program ovogodišnje manifestacije pogledajte ovde.

Osim što je Bitef festivalkvalitetnog pozorišnog programa, on je i jedinstveni umetnički srpski brend koji konstatno napreduje i razvija se, dok istovremeno insistira na tradicionalnim kulturnim vrednostima. Manifestacija koja je oduvek okupljala najbolje umetnike, i ove godine garantuje zabavu na čist umetnički način.

Scensko osvetljenje

Kako vas prazan stomak ne bi omeo u uživanju u Bitefu, evo nekih od sjajnih beogradskih restorana koji se nalaze u blizini održavanja predstava iz glavnog programa:

  • Najbolji beogradski restorani u blizini Sava Centra – Ukoliko idete u Sava Centar da prisustvujete Bitef festivalu, krenite malo ranije i počastite sebe ručkom ili ranom večerom u novobeogradskim restoranima Despacito ili Put Oko sveta. Restoran Despacito privući će vas svojim eklektičnim menijem i osvojiti interesantnim i prijatnim ambjentom, i sjajnom uslugom. Ukoliko ste raspoloženi za kvalitetan stejk ili biftek, onda rezervišite svoje mesto u restoranu Put Oko Sveta, specijalizovanog za pripremanje najboljih specijaliteta od mesa.
  • Najbolji beogradski restorani u blizini Trga Republike – Obzirom na to da se dobar deo glavnog programa ovogodišnjeg Bitefa održava u Narodnom pozorištu i Ateljeu 212, iskoristite priliku i svratite u fenomenalni restoran Little Bay. Njegov ambijent i jedinstvaen dizajn ostaviće vas bez daha, a izvrsni specijaliteti ovog restorana su užitak za sva čula. Rezervišite svoje mesto i saznajte iz prve ruke zašto je ovo jedan od najboljih restorana u Beogradu.
  • Najbolji restorani na Vračaru – Odmah preko puta Beogradskog pozorišta, gde ćete imati priliku da pogledate neke od predstava, nalazi se restoran Cross. Njegova izvrsna kuhinja je internacionalnog karaktera, a moderan ambijent je kao stvoren za uživanje i opuštanje. Ukoliko ste više raspoloženi za domaće ukuse, u blizini je i restoran Trandafilović, koji već godinama ima reputaciju jednog od najboljih beogradskih restorana nacionalne kuhinje.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

najbolji restorani za dan zaljubljenih naslovna
plus

Najbolji restorani za dan zaljubljenih (2020)

Kategorija: Zanimljivosti

02.02.2020

Jedna od najvećih pokretačkih sila na svetu svakako je ljubav. Iako igra značajnu ulogu u životu svakog čoveka, ljudi često nemaju vremena da se posvete...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...