BUDITE KREATIVNI: Napravite najzanimljivija jaja za Uskrs

05/04/2018

Zanimljivosti

Uskršnja jaja

Najvažniji dan za sve hrišćane je tik pred vratima i vreme je da se farbaju jaja za Uskrs.
Tradicionanoj lukovini ništa ne fali, a ako ste pretrpani obavezama, boja za jaja u kesici uvek je dobar izbor.
Ako pak imate volje i vremena da napravite posebnu uskršnju korpu i napravite zanimljiva jaja drugačija od svih ostalih, evo nekih ideja.
Ovi kreativni načini šaranja jaja osvežiće Uskrs i oduševiti sve.

OMBRE EFEKAT

Osim na kosi i noktima, ombre je savršena tehnika i za oslikavanje vaših uskršnjih jaja.
Skuvana, osušena i ohlađena jaja stavite u plitku činiju u koju ste sipali oko prst do dva vode i  jestive boje u nijansi po želji.  Ne brinite, nije komplikovano kao što se možda čini.

Uzmite jaje u ruku i donji deo umočite u boju sve do dna te držite oko 1 minut (ili malo duže, po potrebi) sve dok ne dobijete željenu jačinu nijanse. Nakon toga u posudu sipajte još toliko vode koliko ste isprva sipali, pa ponovno umočite jaje do dna te ga tako držite oko 30 sekundi (ili po potrebi nešto duže). Nakon što ste dobili i drugu nijansu, ako nije prešla polovinu jajeta ponovite postupak. Pošto obojite jaje preko polovine ostavite ga u posudi pa ulijte vode dok ga u potpunosti ne prekrije. Ostavite da odstoji još 10 do 20 sekundi.
Nakon toga izvadite jaje i ostavite da se osuši i dobili ste iznijansirano ombre jaje!

Jaja oslikana ombre tehnikom

ŠLJOKIČAVA JAJA

Šljokice su uvek prava stvar. Ako želite da obojite jaja i učinite da izgledaju svečano i drugačije, sjaj je odličan izbor.
Napraviti uskršnja sjajna i šljokičava jaja nije teško, a i super je način da uključite svoju decu u ceo proces jer će im biti veoma zabavno.
Potrebno je samo da odaberete boju kojom želite da ofarbate jaja, a zatim izaberete sjaj koji ćete pomešati sa tim bojama. Malo lepka će držati sjajne čestice ili sitne šljokice na mestu, a vaša jaja će magično svetlucati. Još jednostavniji način da ovo postignete su i flomasteri sa šljokicama.

Jaja sa šljokicama

ZLATNA JAJA

Zlato je boja luksuza u glamura i svemu daje dašak luksuza. Možete cela jaja ofarbati ovom bojom, ali lepo će izgledati i ako samo pola jajeta obojite zlatnom bojom, dok će druga polovina ostati bela.
Ono sa čim nikada nećete pogrešiti je ako na jaja ofarbana u crvenoj, zelenoj ili plavoj boji, dodate zanimljive šare u zlatnoj boji.

Jaja ofarbana u zlatnu boju

METALIK JAJA

Metalik je trenutno šik u modnom svetu, pa zašto ne bi bila i vaša uskršnja jaja? Postoje metalik boje u kesici, ali one često ne daju željeni efekat.
 Zato je mnogo bolje prefarbati ih – metalik lakom za nokte!
Zlatna i srebrna metalik jaja izgledaće veoma sofisticirano, a ako imate metalik lakova u drugim bojama, samo napred, igrajte se bojama. Ukoliko ne želite da farbate jaja lakovima za nokte, odlično rešenje su i flomasteri u metalik bojama koje možete nabaviti u svim bolje snabdevenim knjižarama.

Jaja u metalik bojama

ČIPKASTA USKRŠNJA  JAJA

Za zaista elegantan izgled uskršnjih jaja čipka je uvek dobar izbor. Čipkom pokrivena uskršnja jaja izgledaju otmeno i zaista ih je lako napraviti.
Isecite čipku na deblje trake, koje ćete obmotati oko jajeta. Zatim ofarbajte jaje.
Kada uklonite čipku, jaje će dobiti obrasce koji predstavljaju mustru čipke koju ste odabrali.

Jaja ukrašena čipkom

CRNO – BELA JAJA

Kombinacija crne i bele odeće uvek izgleda elegantno, a tko će izgledati u vaša uskršnja jaja. Ako volite klasiku, ovo je idealan način ukrašavanja, i učiniće vaša jaja stvarno jedinstvenim.
Možete uraditi razne dizajne sa belom i crnom bojom i celokupni izgled je apsolutno predivan.
Ovo ćete jednostavno postići tako što kupite bela jaja i išarati ih crnim flomasterom ili markerom.

Crno-belo ofarbana jaja

 

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...