ČUDAN DEKOR: Ovaj lanac restorana poznat je po tome što ima na stotine PEVAJUĆIH RIBA na svojim zidovima

14/09/2017

Zanimljivosti

Restoran Flying fish

Šta tražite kada birate restoran? Verovatno kvalitetnu hranu, ljubazno osoblje i prijatan ambijent. Prijatan ambijent je ipak subjektivan termin, pa vlasnik ovog restorana smatra da on podrazumeva jedinstven dekor – zidove ukrašene stotinama plastičnih riba koje pevaju.

Pevajuća riba pod nazivom „Big Mouth Billy“ bila je velika senzacija u Americi početkom 2000ih godina, ali je vremenom pala u zaborav. Iako u početku zanimljiva, verovatno se ljudima smučilo da slušaju pesmu „Take me to the river“ svaki put kada prođu pored ove skulpture koja se aktivira na pokret i radi na baterije.

Pevajući Bili

Šenon Vejn, vlasnik lanca restorana Flying Fish, smatra da one nikada ne mogu da izađu iz mode i veoma je posvećen sakupljanju ovih pevajućih riba. Dobio je titulu najvećeg kolekcionara ovih skulptura koje prekrivaju zivove u njegovih 9 restorana.

- Znam da to i nije baš uobičajen dekor, moram priznati da je čak i veoma luckasto. Pesma „Take me to the river“ me progoni u snovima – rekao je on.

Srećom po goste, u njegovim restoranima se ne čuje stalno ova melodija jer su ribama izvađene baterije. Vejn svoj lanac restorana naziva „sirotištem za Pevajućeg Bilija“, a svaka riba izložena na zidu ima pločicu sa imenom onoga ko je donirao restoranu. Da ne kažemo, ostavio u sirotištu :-).

Restoran Flying Fish

Kada je Vejn otvori svoj prvi restoran 2005 godine, pevajuće ribe prekrivale su samo jedan zid – sada pokrivaju sve zidove od poda do plafona u svim njegovim restoranima.

Vejn kaže da je ceo koncept proistekao iz njegove brige da sirota animatronička riba ne završi zaboravljena na nečijem tavanu ili u kanti za smeće.

Restoran Flying Fish

- Želeo sam da svaki pevajući Bili ima dom, a ne da se po njemu hvata prašina dok čuči u nekom vlažnom tavanskom ćošku. Svako ko želi da se ratosilja svog Bilija, neka ga donese kod mene. Rado ću usvojiti sve neželjene Bilije– zaključio je Vejn.

Ima mnogo ljudi koji strastveno sakupljaju neke određene predmete, ali je retkost da je neko od toga uspeo da stvori pravi brend i potpuno jedinstven lanac restorana.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...