ČUDNA HRANA: Sirova hobotnica koja može da vas UBIJE!

15/11/2017

Zanimljivosti

Sirova hobotnica

Čudna hrana je svuda oko nas.
Ovoga puta, put nas vodi u Južnu Koreju. Predstavljamo vam jedan od delikatesa ove zemlje pod nazivom "sannakji" i predstavlja sirovu hobotnicu.

Zavisno od veličine hobotnice, ovo jelo se jede ili celo ili u komadićima. Mnogi narodi jedu sirovu ribu ili meso, pa ćete se možda zapitati kako to da se sirova hobotnica našla na našoj listi čudne hrane širom sveta. Poenta je što je ova hobotnica toliko sveža da se njeni pipci još uvek pomeraju! Ustvari, ovo jelo se sastoji od pipaka hobotnice, koji se odvajaju dok je životinja još živa, pa njeni pipci nastavljaju da se pomeraju čak i kada vam ih posluže. Ukoliko je primerak manji, dobićete celu hobotnicu na tanjiru, a nije retko ni da iskoči sa istog i napadne vas boreći se za svoj život.

Sirova hobotnica

Čak i kada presečete pipke, morate biti pažljivi kad ih jedete jer se i dalje migolje, a njihove sisaljke se mogu zakačiti za grlo i prouzrokovati gušenje. Tako da osim što nije primamljivo za oko, ovo "jelo" je i opasno po život. 
Statistika kaže da čak 6 osoba godišnje umre pri pokušaju da probaju ovaj specijalitet. Pri tom, sirova hobotnica samo je posuta susamovim uljem, i veoma je žilava, tako da za njihov ukus ne vredi rizikovati život.
Osim što je totalno nehumano jesti živu životinju, što je ovo veoma opasno jelo i pritom totalno neprimamljivo i neukusno, nije nam jasno zašto uopšte postoji na jelovnicima, a pogotovo zašto ga ljudi naručuju.

Sirova hobotnica

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...