ČUDNA HRANA: Sirova hobotnica koja može da vas UBIJE!

15/11/2017

Zanimljivosti

Sirova hobotnica

Čudna hrana je svuda oko nas.
Ovoga puta, put nas vodi u Južnu Koreju. Predstavljamo vam jedan od delikatesa ove zemlje pod nazivom "sannakji" i predstavlja sirovu hobotnicu.

Zavisno od veličine hobotnice, ovo jelo se jede ili celo ili u komadićima. Mnogi narodi jedu sirovu ribu ili meso, pa ćete se možda zapitati kako to da se sirova hobotnica našla na našoj listi čudne hrane širom sveta. Poenta je što je ova hobotnica toliko sveža da se njeni pipci još uvek pomeraju! Ustvari, ovo jelo se sastoji od pipaka hobotnice, koji se odvajaju dok je životinja još živa, pa njeni pipci nastavljaju da se pomeraju čak i kada vam ih posluže. Ukoliko je primerak manji, dobićete celu hobotnicu na tanjiru, a nije retko ni da iskoči sa istog i napadne vas boreći se za svoj život.

Sirova hobotnica

Čak i kada presečete pipke, morate biti pažljivi kad ih jedete jer se i dalje migolje, a njihove sisaljke se mogu zakačiti za grlo i prouzrokovati gušenje. Tako da osim što nije primamljivo za oko, ovo "jelo" je i opasno po život. 
Statistika kaže da čak 6 osoba godišnje umre pri pokušaju da probaju ovaj specijalitet. Pri tom, sirova hobotnica samo je posuta susamovim uljem, i veoma je žilava, tako da za njihov ukus ne vredi rizikovati život.
Osim što je totalno nehumano jesti živu životinju, što je ovo veoma opasno jelo i pritom totalno neprimamljivo i neukusno, nije nam jasno zašto uopšte postoji na jelovnicima, a pogotovo zašto ga ljudi naručuju.

Sirova hobotnica

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...