Da li biste pili martini sa KAVIJAROM?

24/03/2018

Zanimljivosti

Martini

Martini je otmeno i elegantno piće. Pogotovo pravi, tradicionalni martini. Sada ima mnogo verzija ovog pića, a možda najčudniji je martini sa kavijarom.

Martini od kavijara nalazi se u ponudi luksuznog restorana Baltaire u Los Anđelesu, a osmislio ga je menadžer ovog restorana, Avgust Mahoni. Mahoni kaže da je inspiraciju za ovo piće dobio od najšarmantnijeg ljubitelja martinija u istoriji: Džejms Bonda.

Šta tačno sadrži martini od kavijara inspirisan gospodinom Bondom?

Absolut Elyx, Sipsmith džin, Cocchi Americano, Hennessey Master Blender's Selection No. 2 konjak, krastavac, i Petrossian kavijar u obliku kockice.

Barmeni su pravili martini sa kavijarom i pre, često stavljajući kavijar na obod čaše, ali ovo je jedni martini koji u svom sastavu sadrži ovu skupu namirnicu.

Martini

- Lepo balansirana kremastost vodke i biljni ukus Cocchi Americano-a povezani su toplim, slatkim ukusom konjaka. Koktel je višeslojno iskustvo, lepo se poigrava sa slanoćom kockice kavijara – objasnio je Mahoni.

Sa cenom od 35 dolara po koktelu, može se reći da je ovo vrlo skupo i ekskluzivno piće. Srećom, pijuckanje martinija od kavijara čini dobro svetu. Za svaki prodati martini kavijar, Absolut Elyx i restoran Baltaire doniraće po 2 dolara organizaciji “ Chefs Cycle for No Kid Hungry”, koja pomaže ugroženoj deci da dođu do toplog obroka.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...