Da li biste pili martini sa KAVIJAROM?

24/03/2018

Zanimljivosti

Martini

Martini je otmeno i elegantno piće. Pogotovo pravi, tradicionalni martini. Sada ima mnogo verzija ovog pića, a možda najčudniji je martini sa kavijarom.

Martini od kavijara nalazi se u ponudi luksuznog restorana Baltaire u Los Anđelesu, a osmislio ga je menadžer ovog restorana, Avgust Mahoni. Mahoni kaže da je inspiraciju za ovo piće dobio od najšarmantnijeg ljubitelja martinija u istoriji: Džejms Bonda.

Šta tačno sadrži martini od kavijara inspirisan gospodinom Bondom?

Absolut Elyx, Sipsmith džin, Cocchi Americano, Hennessey Master Blender's Selection No. 2 konjak, krastavac, i Petrossian kavijar u obliku kockice.

Barmeni su pravili martini sa kavijarom i pre, često stavljajući kavijar na obod čaše, ali ovo je jedni martini koji u svom sastavu sadrži ovu skupu namirnicu.

Martini

- Lepo balansirana kremastost vodke i biljni ukus Cocchi Americano-a povezani su toplim, slatkim ukusom konjaka. Koktel je višeslojno iskustvo, lepo se poigrava sa slanoćom kockice kavijara – objasnio je Mahoni.

Sa cenom od 35 dolara po koktelu, može se reći da je ovo vrlo skupo i ekskluzivno piće. Srećom, pijuckanje martinija od kavijara čini dobro svetu. Za svaki prodati martini kavijar, Absolut Elyx i restoran Baltaire doniraće po 2 dolara organizaciji “ Chefs Cycle for No Kid Hungry”, koja pomaže ugroženoj deci da dođu do toplog obroka.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...