Da li biste pili martini sa KAVIJAROM?

24/03/2018

Zanimljivosti

Martini

Martini je otmeno i elegantno piće. Pogotovo pravi, tradicionalni martini. Sada ima mnogo verzija ovog pića, a možda najčudniji je martini sa kavijarom.

Martini od kavijara nalazi se u ponudi luksuznog restorana Baltaire u Los Anđelesu, a osmislio ga je menadžer ovog restorana, Avgust Mahoni. Mahoni kaže da je inspiraciju za ovo piće dobio od najšarmantnijeg ljubitelja martinija u istoriji: Džejms Bonda.

Šta tačno sadrži martini od kavijara inspirisan gospodinom Bondom?

Absolut Elyx, Sipsmith džin, Cocchi Americano, Hennessey Master Blender's Selection No. 2 konjak, krastavac, i Petrossian kavijar u obliku kockice.

Barmeni su pravili martini sa kavijarom i pre, često stavljajući kavijar na obod čaše, ali ovo je jedni martini koji u svom sastavu sadrži ovu skupu namirnicu.

Martini

- Lepo balansirana kremastost vodke i biljni ukus Cocchi Americano-a povezani su toplim, slatkim ukusom konjaka. Koktel je višeslojno iskustvo, lepo se poigrava sa slanoćom kockice kavijara – objasnio je Mahoni.

Sa cenom od 35 dolara po koktelu, može se reći da je ovo vrlo skupo i ekskluzivno piće. Srećom, pijuckanje martinija od kavijara čini dobro svetu. Za svaki prodati martini kavijar, Absolut Elyx i restoran Baltaire doniraće po 2 dolara organizaciji “ Chefs Cycle for No Kid Hungry”, koja pomaže ugroženoj deci da dođu do toplog obroka.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...