Da li biste probali PIVO napravljeno od SVEŽEG SNEGA?

12/02/2018

Zanimljivosti

Pivo

"Ne jedi žuti sneg", kaže stara izreka. Ipak, kad je reč o pijenju žutog snega, dokle god žuta boja potiče od piva, to i nije loša ideja.
Dve pivare u Koloradu nada se da mušterije neće imati problem sa tom logikom – udružili su se kako bi napravili pivo od svežeg snega sa obližnjih planina.

Za ovogodišnji Collaboration Fest, festival koji se svake godine održava u Denveru i podrazumeva udruživanje pivara kako bi kreirali unikatno pivo,  Denver’s Little Machine Beer i Edgewater’s Joyride Brewing zajedno su smislili pivo koje se pravi od snega.

Pivari Denver’s Little Machine Beer i Edgewater’s Joyride Brewing pivara

- Počelo je od ideje da novo pivo ima “sveže” sastojke. Pomislili smo: “Koji je najsvežiji izvor vode?”, i ustanovili da je to sneg – rekao je Majk Dankili iz Denver’s Little Machine Beer pivare.

Ispalo je da korišćenje svežeg snega nije tako jednostavno kao što izgleda. Najveći problem bio je transport buradi pune snega iz šume okolnih planina.
Takođe, svež sneg morao je biti svež. Pivare nisu htle da koriste sneg koji je na bilo koji način isprljan.

- Potrudili smo se da prikupimo najsvežiji sneg koji smo mogli, kako bismo bili siguran da nije kontaminiran hemijskim isprenjima sa puta. Zato smo otišli duboko u planinu, što dalje od puteva. Veoma smo se namučili prevozeći sankama ogromnu burad punu snega, ali vredelo je – dodaje Majk.

Zastava pivare Little Machine Beer

Sve u svemu, partneri su rekli da stvarno ima smisla praviti pivo od svežeg snega, pogotovo u njihovom okruženju gde ima puno planina i snega u izobilju.

Svoje snežno pivo, ove pivare predstaviće na denverskom festivalu 31. marta, a zavisno od uspeha na festivalu odlučiće da li će ovo pivo uvrstiti u svoju redovnu ponudu.

Iako možda nećemo nikada biti u prilici da ga probamo, pivo od snega zvuči vrlo intrigantno, a možda ovaj inovativni pristup usvoje i druge pivare, pa čak i naši domaći proizvođači obzirom na to da nam ne nedostaje planina i snega.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...