DA LI ĆE BITI USPEŠAN KAO NA OLIMPIJADI: Usain Bolt odlazi u penziju i otvara lanac restorana

22/08/2017

Zanimljivosti

Usain Bolt

Usain Bolt postao je legenda zbog svojih trkačkih sposobnosti – osvojio je 8 zlatnih medalja na Olimpijadi i smatra se najbržom osobom na planeti.

Sada ovaj vrhunski atleta želi da se oproba u ugostiteljstvu pošto je prošle nedelje objavio da će se penzionisati.

Bolt je rekao da će prekinuti svoju atletsku karijeru posle Atletskom takmičenja u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje se održalo ranije ovog meseca, na kome je osvojio bronzu za trčanje na 100 metara, ali je morao da odustane od daljeg takmičenja zbog povrede.

Ipak, umesto da se opusti i uživa u penziji, Bolt planira da u punom trku uskoči u restoranski posao.

Njegov plan je da otvori lanac restorana pod nazivom Usain Bolt's Tracks & Records u Ujedinjenom Kraljevstvu i nada se da će do 2022. godine uspeti da ima 15 svojih restorana širom zemlje.
Ovo nije prazna priča. Kompanija Franjam, u kojoj je Bolt partner, već je potpisala ugovor za izgradnju restorana sa Casual Dining Restaurant Group, kompanijom koja vodi britanske franšize KFC-ja i Pizza Hut-a.

Ustvari, Boltu restoranski posao nije potpuna novina jer je svoj prvi restoran već otvorio 2011. godine u Kingstonu na Jamajci.

Ovaj restoran – čiji je logo ilustracija Bolta u njegovoj poznatoj „munja pozi“ – služi burgere i tradicionalnu jamajsku hranu.

Usain Bolt

Nadamo se da će Bolt biti uspešan u ugostiteljstvu kao što je bio u atletici, ali svet svejedno žali za tim što najpoznatiji trkač ide u penziju.  

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...