DA LI ĆE BITI USPEŠAN KAO NA OLIMPIJADI: Usain Bolt odlazi u penziju i otvara lanac restorana

22/08/2017

Zanimljivosti

Usain Bolt

Usain Bolt postao je legenda zbog svojih trkačkih sposobnosti – osvojio je 8 zlatnih medalja na Olimpijadi i smatra se najbržom osobom na planeti.

Sada ovaj vrhunski atleta želi da se oproba u ugostiteljstvu pošto je prošle nedelje objavio da će se penzionisati.

Bolt je rekao da će prekinuti svoju atletsku karijeru posle Atletskom takmičenja u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje se održalo ranije ovog meseca, na kome je osvojio bronzu za trčanje na 100 metara, ali je morao da odustane od daljeg takmičenja zbog povrede.

Ipak, umesto da se opusti i uživa u penziji, Bolt planira da u punom trku uskoči u restoranski posao.

Njegov plan je da otvori lanac restorana pod nazivom Usain Bolt's Tracks & Records u Ujedinjenom Kraljevstvu i nada se da će do 2022. godine uspeti da ima 15 svojih restorana širom zemlje.
Ovo nije prazna priča. Kompanija Franjam, u kojoj je Bolt partner, već je potpisala ugovor za izgradnju restorana sa Casual Dining Restaurant Group, kompanijom koja vodi britanske franšize KFC-ja i Pizza Hut-a.

Ustvari, Boltu restoranski posao nije potpuna novina jer je svoj prvi restoran već otvorio 2011. godine u Kingstonu na Jamajci.

Ovaj restoran – čiji je logo ilustracija Bolta u njegovoj poznatoj „munja pozi“ – služi burgere i tradicionalnu jamajsku hranu.

Usain Bolt

Nadamo se da će Bolt biti uspešan u ugostiteljstvu kao što je bio u atletici, ali svet svejedno žali za tim što najpoznatiji trkač ide u penziju.  

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...