Da vam narudžbina DOLETI do vrata: Uber testira dostavu hrane DRONOM

14/05/2018

Zanimljivosti

Dostava hrane dronom

Iako nam je Uber poznat kao aplikacija koja služi kao alternativa taksiju, ova kompanija razgranala se u više pravaca. Jedan od njih takođe je vezan za transport. Preciznije za transport, tj. dostavu hrane od restorana do poručioca.

Ova kompanija smatra da ta sfera ima veoma veliki potencijal za tehnološko usavršavanje.

Tako je amerčka federalna Vlada odobrila Uberov plan da testira dostavljanje hrane dronom na području San Dijega.
Dostava hrane je uvek bila praktična zato što vam neko donese hranu direktno pred kućni prag, pa kakve su beneficije dostavljanja porudžbina dronom? Direktorka Ubera, Dara Košrovšaši, tvrdi da je to brzina.

- Hrana će putem drona biti dostavljena na vašu adresu za minimum 5, a maksimum 30 minuta. Svetu trebaju leteći burgeri – izjavila je ona.

Uber nije prva kompanija koja se setila da dostavlja hranu na ovaj način. U Hong Kongu, Food Panda već uveliko dsotavlja hranu za maksimum dvadeset minuta od poručivanja, a planira da ovaj sistem implementira i u nekoliko drugih azijskih zemalja poput Malezije i Tajlanda.

Sodtava hrane dronom

Izgleda da budućnost stiže, a da se scenariiji naučno fantastičnih filmova bliže realnosti. Sa jedne strane, ovo će dosta olakšati dostavu, ali sa druge mnogo ljudi izgubiće posao. Zar je desetak minuta dužeg čekanja na porudžbinu vredno toga?

Obzirom na to da su svi oduševljeni ovom idejom, izgleda da jeste. Tehnološki napredak je veoma bitan današnjim generacijama koje žive u virtuelnom svetu i na društvenim mrežama. Fotografisanje sa momkom koji vam donosi picu je bezveze, ali slikanje sa dronom koji vam je dostavio – e, pa to je vredno posta na Instagramu.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...