Da vam narudžbina DOLETI do vrata: Uber testira dostavu hrane DRONOM

14/05/2018

Zanimljivosti

Dostava hrane dronom

Iako nam je Uber poznat kao aplikacija koja služi kao alternativa taksiju, ova kompanija razgranala se u više pravaca. Jedan od njih takođe je vezan za transport. Preciznije za transport, tj. dostavu hrane od restorana do poručioca.

Ova kompanija smatra da ta sfera ima veoma veliki potencijal za tehnološko usavršavanje.

Tako je amerčka federalna Vlada odobrila Uberov plan da testira dostavljanje hrane dronom na području San Dijega.
Dostava hrane je uvek bila praktična zato što vam neko donese hranu direktno pred kućni prag, pa kakve su beneficije dostavljanja porudžbina dronom? Direktorka Ubera, Dara Košrovšaši, tvrdi da je to brzina.

- Hrana će putem drona biti dostavljena na vašu adresu za minimum 5, a maksimum 30 minuta. Svetu trebaju leteći burgeri – izjavila je ona.

Uber nije prva kompanija koja se setila da dostavlja hranu na ovaj način. U Hong Kongu, Food Panda već uveliko dsotavlja hranu za maksimum dvadeset minuta od poručivanja, a planira da ovaj sistem implementira i u nekoliko drugih azijskih zemalja poput Malezije i Tajlanda.

Sodtava hrane dronom

Izgleda da budućnost stiže, a da se scenariiji naučno fantastičnih filmova bliže realnosti. Sa jedne strane, ovo će dosta olakšati dostavu, ali sa druge mnogo ljudi izgubiće posao. Zar je desetak minuta dužeg čekanja na porudžbinu vredno toga?

Obzirom na to da su svi oduševljeni ovom idejom, izgleda da jeste. Tehnološki napredak je veoma bitan današnjim generacijama koje žive u virtuelnom svetu i na društvenim mrežama. Fotografisanje sa momkom koji vam donosi picu je bezveze, ali slikanje sa dronom koji vam je dostavio – e, pa to je vredno posta na Instagramu.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...