DEŠAVANJA U BEOGRADU: Obavezno posetite BOŽIĆNO SEOCE kod Hrama, a evo i najboljih restorani u blizini

04/01/2018

Novosti

Hram Svetog Save

Praznični duh vlada Beogradom, a jedna manifestacija sigurno će vam ulepšati zimske dane.
Od 4. do 28, januara moći ćete da uživate u Božićnom seocetu.
Hram Svetog Save je mesto održavanja premijerne manifestacije koja je deo velikog događaja "Beogradska zima 2017/18". Na veličanstvenom platou će nastupiti brojni domaći pevači, dečji horovi i različiti umetnici.
Imaćete prilikom da se provozate fijakerom u srcu Vračara i osetite magiju prošlih vremena.
Badnji dan organizovano će obeležiti Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici uz paljenje Badnjaka i lomljene česnice uz vatromet. Najradosniji srpski praznik ulepšaće i nastupi horova duhovne muzike u kripti Hrama.

Za čitav period trajanja manifestacije organizovan je bogat zanimljiv program. Posle ispunjenog dana, lepo je okrepiti se dobrim obrokom, a evo najboljih u neposrednoj blizini ove manifestcije.

Restoran Trandafilović

Ukoliko vas ponese praznična atmosfera i zaželite tradicionalniju večeru, nema boljeg mesta od restorana Trandafilović.
Nalazi se veoma blizu Hrama Svetog Save, u Mekenzijevoj ulici. Ovo je jedan od najstarijih restorana u Beogradu, a iza njegovog kvaliteta stoji osamdeset godina uspešnog i predanog rada.
U njemu vlada prijatna i domaćinska atmosfera, a baš takav je i meni. Jela spremljena po tradicionalnim receptima vratiće vas u detinjstvo i verno ispričati priču o duhu starog Beograda.

Ovaj restoran je na glasu kao jedan od najboljih restorana nacionalne kuhinje, a da li je to tako, najbolje ćete se uveriti ako ga posetite.

Restoran Trandafiović

Caffe Restoran Cross

Šetnja po zimskom danu može biti veoma prijatna, ali i zdrava. Posle ispunjenog dana u Božićnom seocu dodatno će vam otvoriti apetit za ukusan zalogaj u caffe restoranu Cross.
Neće biti duga, pošto je ovaj restoran lociran u Mileševskoj ulici, ali i te kako vredi.
Prelep enterijer sa jarkim bojama odmah će vas razveseliti, a sjajni kulinarski specijaliteti zagrejaće vam i stomak i dušu. Meni je internacionalnog karaktera, a nudi neke vrlo zanimljive kombinacije koje sigurno do sada niste probali.

Restoran Cross

Caffe Restoran Galaxy Creperie

Najbolje iznenađenje za vaše najmlađe posle posete manifestacije biće da ih častite sjajnim dezertom. Najbolje mesto za to nalazi se tik nadomak Hrama, u Rankeovoj ulici.
Caffe Restoran Galaxy Creperie poznat je po preukusnim vaflima koji će zadovoljiti čak i najveće probirljivce. Predstavlja pravi raj za sladokusce, ali i istinske gurmane, pošto bogati meni sadrži bezbroj ukusnih jela internacionalne kuhinje. Pravo mesto za celu porodicu koje pruža po nešto za svakoga.

Restoran Galaxy

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...