Devojčica deli ušteđevinu iz kasice prasice, kako bi svi njeni drugari mogli da PIJU MLEKO uz ručak

20/10/2017

Zanimljivosti

Deca

Neki ljudi su velikodušni od malih nogu, a devojčica Sanšajn iz Mičigena, koja ima samo pet godina, pravi je primer za to.

Jednog jutra, njena baka Džeki primetila je da je devojčica izvadila svu ušteđevinu iz kasice prasice i pažljivo je prebrojala. U početku je Džeki mislila da se Sanšajn igra, ali onda je primetila da je unuka sav sitniš i par novčanica stavila u plastičnu kesu, a potom u ranac koji nosi u vrtić.

Kada je upitala u čemu je stvar, Sanšajn je rekla baki da planira da ponese novac u vrtić kako bi ga dala svojoj drugarici Lajli.

- Ona ne pije mleko za ručak. Njena mama nema da joj da para za mleko, a ja imam, pa hoću da joj dam da i ona pije mleko – objasnila je unuka baki.

Baka je bila iznenađena empatijom i darežljivošću deteta koje ima samo pet godina, našla se sa učiteljicom i predala joj novac – oko 30 dolara – objašnjavajući da Sanšajn želi da svi njeni drugari iz razreda imaju mogućnost da piju mleko za ručak. U njenom razredu ima samo 20-oro dece, ali čak polovina njih ne može da pije mleko, iako tetrapak košta svega 45 centi (45 dinara).

Dečak pije mleko

Unukina darežljivost je toliko ganula Džeki da je rešila da se ozbiljno pozabavi problemom koji muči njenu unuku. Otvorila je stranicu za donacije sa ciljem da sakupi 700 dolara koliko je dovoljno da sva deca imaju mleko tokom celog semestra.
Cilj je ostvaren i premašen vrlo brzo, i Džeki je do sada prikupila skoro 4000 dolara. Novi cilj je cifra od 5000 dolara, koja će pokriti veliki deo meseci u školskoj godini.

Koliko god da je uspešna ova akcija mala Sanšajn ne odustaje od svoje originalne misije i još uvek nosi novac iz svoje kasice prasice kako bi ga dala svojim drugarima ako im zafali para za mleko.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...