Evo zašto uvek treba da imate ALOA VERU u svom frižideru

19/11/2017

Zanimljivosti

Aloa vera

Ko kuva, taj i greši. U trenutku nepažnje često se dešava da zaboravite kuhinjsku rukavicu dok vadite pleh iz rerne ili da se opečete na neki drugi način. To se dešava čak i naboljim kuvarima, ali oni imaju mali trik u rukavu – biljku aloa veru.

Aloa vera je prirodni lek za manje opekotine i rane. Sudeći po studiji Univerziteta u Mičigenu, ona je puna aktivnih sastojaka koje pomažu pri smanjenju bola i otoka opržene kože.

Sok ove biljke je takođe veoma hidratantan, a jedna studija dokazala je da manje opekotine tretirane aloa verom zarastaju devet dana brže u odnosu na opekotine tretirane medikamentima.

Prikupljanje gela aloe vere je veoma jednostavno. Nežno stisnite lišće kako bi našli list u kome ima najviše gela, a to ćete osetiti pod rukom. Potom odsetite taj list oštrim makazama. Otvorite vrh lista i istisnite aloa vera gela na vašu kožu.

Oduprite se nagonu da ga razmažete ili isperete vodom – opekotina će upiti nutrijente aloa vere za samo par sati, a osećaćete se mnogo bolje.

Aloa vera

Iako ima mnogo proizvoda na bazi ove biljke, ništa nije bolje od originala. Zato, ukoliko imate uslova, uvek držite ovu biljku na dohvat ruke. Par listova u frižideru uvek će vam dobro doći za "ne daj Bože", a sada se aloa vera može kupiti i u saksiji. Nije previše zahtevna za održavanje, a može vam puno pomoći.

Dovoljno je jedno prskanje ulja da kuvanje pretvori u katastrofu, a aloa vera je sjajan saveznik u borbi sa opekotinama.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...