Evo zašto uvek treba da imate ALOA VERU u svom frižideru

19/11/2017

Zanimljivosti

Aloa vera

Ko kuva, taj i greši. U trenutku nepažnje često se dešava da zaboravite kuhinjsku rukavicu dok vadite pleh iz rerne ili da se opečete na neki drugi način. To se dešava čak i naboljim kuvarima, ali oni imaju mali trik u rukavu – biljku aloa veru.

Aloa vera je prirodni lek za manje opekotine i rane. Sudeći po studiji Univerziteta u Mičigenu, ona je puna aktivnih sastojaka koje pomažu pri smanjenju bola i otoka opržene kože.

Sok ove biljke je takođe veoma hidratantan, a jedna studija dokazala je da manje opekotine tretirane aloa verom zarastaju devet dana brže u odnosu na opekotine tretirane medikamentima.

Prikupljanje gela aloe vere je veoma jednostavno. Nežno stisnite lišće kako bi našli list u kome ima najviše gela, a to ćete osetiti pod rukom. Potom odsetite taj list oštrim makazama. Otvorite vrh lista i istisnite aloa vera gela na vašu kožu.

Oduprite se nagonu da ga razmažete ili isperete vodom – opekotina će upiti nutrijente aloa vere za samo par sati, a osećaćete se mnogo bolje.

Aloa vera

Iako ima mnogo proizvoda na bazi ove biljke, ništa nije bolje od originala. Zato, ukoliko imate uslova, uvek držite ovu biljku na dohvat ruke. Par listova u frižideru uvek će vam dobro doći za "ne daj Bože", a sada se aloa vera može kupiti i u saksiji. Nije previše zahtevna za održavanje, a može vam puno pomoći.

Dovoljno je jedno prskanje ulja da kuvanje pretvori u katastrofu, a aloa vera je sjajan saveznik u borbi sa opekotinama.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...