Gordon Remzi otkriva: Znaci koji vam pokazuju da ste ušli u LOŠ restoran

30/06/2018

Zanimljivosti

Gordon Remzi

Gordon Remzi je jedan od najpoznatijih kuvara na svetu. Njegovi restorani imaju ukupno 16 Mišelinovih zvezdica, a kuvar je zvezda mnogih televizijskih emisija. Jedna od najgledanijih njegovih emisija je “Kitchen Nightmares”, u kome Gordon obilazi restorane širom Britanije i Amerike i pomaže im da poboljšaju svoju uslugu. Poznat je i po oštrom i britkom jeziku, a svoje kritike nikada ne zadržava za sebe. Zahvaljujući ovoj emisiji i poslu kojim se bavi, Gordon Remzi je posetio više restorana nego bilo koja osoba na svetu.

To mu je pomoglo da razvije posebnu veštinu – naučio je kako da ga prepozna znake koji mu govore da li će jelo biti ukusno ili grozno pre nego što ga proba.

- Jedna stvar koja me uvek drži na oprezu je kada ušetam u restoran i odmah dobijem sto. Svaki dobar restoran u komšiluku trebalo bi da bude 98% pun ili bar rezervisan do tog kapaciteta. Ukoliko samo ušetate i odmah dobijete slobodan sto, to je znak da nešto nije baš u redu sa tim restoranom – kaže Remzi.

Prazan restoran

Remzi takođe upozorava goste da obrate pažnju na specijalitete dana. Ukoliko ih ima previše, to je loš znak i verovatno nisu svi spremljeni do perfekcije.

- Ako vam konobar predstavi 27 specijaliteta dana, kako su onda specijalni? Specijalitet dana treba da budu jela koja se po nečemu ističu i ne treba da ih bude više od dva-tri na dnevnom nivou. – tvrdi kuvar.

Specijaliteti dana

"Supa dana" je takođe indikator lošeg restorana, a osim Remzija i mnogi drugi kuvari upozoravaju da se klonite restorana sa ovom stavkom na meniju.

- Ta supa obično nije spremana danas, već juče ili preključe i nudila se gostima na isti način. Kao "supa dana" – otkriva Remzi.

Supa dana

Pazite na ove znake kako ne biste zalutali u restoran sa lošom hranom koja će vam upropastiti užitak.

Što se tiče beogradskih restorana, najsigurniji način je da rezervišete mesto u nekom od restorana iz široke ponude portala restoranibeograd.com – mi prezentujemo samo najbolje restorane u Beogradu gde se provereno dobro jede, i koji vam pružaju jedinstveno gastronomsko iskustvo.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...