HTEO DA PROKRIJUMČARI VEČERU: Obezbeđenje na aerodromu našlo ŽIVOG JASTOGA u prtljagu

28/06/2017

Zanimljivosti

Jastog

Prenošenje hrane u prtljagu je strogo zabranjeno u većini zemalja, ali pršuta, kolut sira ili flaša rakije ili vina nekad može da prođe neprimećeno.
Živ jastog od 9 kilograma, teško.

Ipak, nekome je rešio da pokuša, pa su radnici obezbeđenja bostonskog aerodroma našli jastoga uredno spakovanog u prenosnom frižideru među predatim prtljagom.

Što je najluđe, živi jastozi ustvari imaju pravo da putuju avionom dokle god su upakovani u providne, plastične kutije koje ne mogu da se prospu. Predhodno treba da naglasite avio kompaniji da želite da povedete prijatelja sa klještima, ali ljudi verovatno nisu upoznati sa tim da jastozi mogu da se prenose legalno, pa ih zato sakrivaju i čekiraju kao prtljag.

Često se dešava da obezbeđenje regiona Nova Engleska, koji je poznat kao najbolje uzgajalište jastoga u Americi, nađe jastoga u prtljagu, ali veličina ovog impozantnog primerka veoma ih je iznenadila.

Jastog

- Mislim da je ovo najveći jastog koji smo ikada našli u prtljagu – rekao je šef obezbeđenja Majkl Mek Karti, koji je bio toliko zabavljen ovom situacijom da je odmah postavio sliku na tviter.

Na kraju, siroti jastog od 9 kilograma, posle propisne procedure, ipak je dospeo u avion.

Njegova sudbina posle sletanja ostaje misterija, ali verovatno mu se smešila vrela kupka i sos od putera. Mada, nikad se ne zna, možda je ipak postao ljubimac umesto umesto večere.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...