HTEO DA PROKRIJUMČARI VEČERU: Obezbeđenje na aerodromu našlo ŽIVOG JASTOGA u prtljagu

28/06/2017

Zanimljivosti

Jastog

Prenošenje hrane u prtljagu je strogo zabranjeno u većini zemalja, ali pršuta, kolut sira ili flaša rakije ili vina nekad može da prođe neprimećeno.
Živ jastog od 9 kilograma, teško.

Ipak, nekome je rešio da pokuša, pa su radnici obezbeđenja bostonskog aerodroma našli jastoga uredno spakovanog u prenosnom frižideru među predatim prtljagom.

Što je najluđe, živi jastozi ustvari imaju pravo da putuju avionom dokle god su upakovani u providne, plastične kutije koje ne mogu da se prospu. Predhodno treba da naglasite avio kompaniji da želite da povedete prijatelja sa klještima, ali ljudi verovatno nisu upoznati sa tim da jastozi mogu da se prenose legalno, pa ih zato sakrivaju i čekiraju kao prtljag.

Često se dešava da obezbeđenje regiona Nova Engleska, koji je poznat kao najbolje uzgajalište jastoga u Americi, nađe jastoga u prtljagu, ali veličina ovog impozantnog primerka veoma ih je iznenadila.

Jastog

- Mislim da je ovo najveći jastog koji smo ikada našli u prtljagu – rekao je šef obezbeđenja Majkl Mek Karti, koji je bio toliko zabavljen ovom situacijom da je odmah postavio sliku na tviter.

Na kraju, siroti jastog od 9 kilograma, posle propisne procedure, ipak je dospeo u avion.

Njegova sudbina posle sletanja ostaje misterija, ali verovatno mu se smešila vrela kupka i sos od putera. Mada, nikad se ne zna, možda je ipak postao ljubimac umesto umesto večere.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...