HUMANOST NA DELU: Ugostitelji će se sutra odreći prihoda na kafu koji će darovati ugroženoj deci Srbije

20/03/2018

Novosti

Kafa za stih

U sredu 21. marta obeležava se Svetski dan poezije.

Kompanija Julius Meinl će povodom ovog događaja organizovati posebnu akciju širom Srbije.

Akcija se sastoji od toga da će gosti u određenim ugostiteljskim objektima kafu moći da plate stihom, umesto novcem. Kompanija organizuje ovu akciju više godina za redom, a po prvi put ona će biti humanitarnog karaktera.
Za svaku popijenu kafu koja se plati stihom, ugostitelji će se odreći prihoda i zajedno sa kompanijom Juluius Meinl darovati ga ugroženoj deci u Srbiji.

Kafa za stih

Više od 37 lokala u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Arilju, Ivanjici, Vranju i Boru pristali su na učešće i proslavu Svetskog dana poezije na ovaj način.

Kompanija Julius Meinl sprovodi ovu akciju na svetskom nivou, a prošle godine više od 100.000 ljudi pokazalo je svetu da su osećanja vrednija od novca.
Ljubitelji kafe u 1153 kafea u 27 zemalja platilo je svoju kafu stihom, dok su svi poklonici društvenih mreža podržali kampanju kroz zvanični hešteg kampanje – #PayWithAPoem.

Kafa za stih

U našoj zemlji ove godine, osim što će poezija zameniti novac, kafa će pomoći i onim najugroženijim. Zato nemojte da vas mrzi, smislite neki stih, prošetajte do lokala koji podržava ovu akciju, popijte ukusnu kafu u zamenu za njega i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...