HUMANOST NA DELU: Ugostitelji će se sutra odreći prihoda na kafu koji će darovati ugroženoj deci Srbije

20/03/2018

Novosti

Kafa za stih

U sredu 21. marta obeležava se Svetski dan poezije.

Kompanija Julius Meinl će povodom ovog događaja organizovati posebnu akciju širom Srbije.

Akcija se sastoji od toga da će gosti u određenim ugostiteljskim objektima kafu moći da plate stihom, umesto novcem. Kompanija organizuje ovu akciju više godina za redom, a po prvi put ona će biti humanitarnog karaktera.
Za svaku popijenu kafu koja se plati stihom, ugostitelji će se odreći prihoda i zajedno sa kompanijom Juluius Meinl darovati ga ugroženoj deci u Srbiji.

Kafa za stih

Više od 37 lokala u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Arilju, Ivanjici, Vranju i Boru pristali su na učešće i proslavu Svetskog dana poezije na ovaj način.

Kompanija Julius Meinl sprovodi ovu akciju na svetskom nivou, a prošle godine više od 100.000 ljudi pokazalo je svetu da su osećanja vrednija od novca.
Ljubitelji kafe u 1153 kafea u 27 zemalja platilo je svoju kafu stihom, dok su svi poklonici društvenih mreža podržali kampanju kroz zvanični hešteg kampanje – #PayWithAPoem.

Kafa za stih

U našoj zemlji ove godine, osim što će poezija zameniti novac, kafa će pomoći i onim najugroženijim. Zato nemojte da vas mrzi, smislite neki stih, prošetajte do lokala koji podržava ovu akciju, popijte ukusnu kafu u zamenu za njega i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...