HUMANOST NA DELU: Ugostitelji će se sutra odreći prihoda na kafu koji će darovati ugroženoj deci Srbije

20/03/2018

Novosti

Kafa za stih

U sredu 21. marta obeležava se Svetski dan poezije.

Kompanija Julius Meinl će povodom ovog događaja organizovati posebnu akciju širom Srbije.

Akcija se sastoji od toga da će gosti u određenim ugostiteljskim objektima kafu moći da plate stihom, umesto novcem. Kompanija organizuje ovu akciju više godina za redom, a po prvi put ona će biti humanitarnog karaktera.
Za svaku popijenu kafu koja se plati stihom, ugostitelji će se odreći prihoda i zajedno sa kompanijom Juluius Meinl darovati ga ugroženoj deci u Srbiji.

Kafa za stih

Više od 37 lokala u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Arilju, Ivanjici, Vranju i Boru pristali su na učešće i proslavu Svetskog dana poezije na ovaj način.

Kompanija Julius Meinl sprovodi ovu akciju na svetskom nivou, a prošle godine više od 100.000 ljudi pokazalo je svetu da su osećanja vrednija od novca.
Ljubitelji kafe u 1153 kafea u 27 zemalja platilo je svoju kafu stihom, dok su svi poklonici društvenih mreža podržali kampanju kroz zvanični hešteg kampanje – #PayWithAPoem.

Kafa za stih

U našoj zemlji ove godine, osim što će poezija zameniti novac, kafa će pomoći i onim najugroženijim. Zato nemojte da vas mrzi, smislite neki stih, prošetajte do lokala koji podržava ovu akciju, popijte ukusnu kafu u zamenu za njega i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...