IMA NEKA ČAR U ČISTIM LINIJAMA: Geometrijski oblici napravljeni od VOĆA I POVRĆA su prosto očaravajući

21/07/2017

Zanimljivosti

Voce u geometrijskim oblicima

Voće i povrće su sama definicija organskih oblika. Ipak, na ovim fotografijama, oni postaju prelepe, geometrijske kompozicije.

Šakir Gukdžebak , turski umetnik koji živi u Hamburgu, koristi povrće i voće kako bi kreirao veoma interesantne fotografije. U svojoj seriji pod nazivom Cuttemporary Art, on koristi njihove delove kako bi stvorio neverovatno simetrična umertnička dela sa veoma čistim i jasnim linijama.

On namirnice ređa u neobične oblike i potom ih fotografiše, a njegova serija proteže se od slika izuzetnih vrtloga povrća do uredno isečenih, krutih obrasaca od naslaganih plodova. Ono što sve imaju zajedničko je da se oblici stvaraju od rezanog svežeg voća i povrća.

Voće u geometrijskim oblicima

U jednom delu serije, Gukdžebag koristi koru jabuke za pravljenje lepih, uvijenih oblika. U drugom, on koristi celu jabuku da napravi geometrijske aranžmane. U jednom trenutku on koristi sitne parčiće paprike kako bi napravio isprepletane zmije. On takođe pokazuje šta sve možemo možemo da uradimo sa lubenicom - bez obzira da li koristite celu ili samo njene tanke parčiće, od lubenice se mogu napraviti prilično zapanjujući oblici. Čak i nešto prosto poput boranije, može postati nešto neverovatno kada je pravilno isečete.

Voće u geometrijskim oblicima

Iako smatramo da je hrana za jelo, a ne za pravljenje umetničkih dela, moramo priznati da su fotografije ovako poređanih voćki i povrćki stvarno izvanredne i nekako smirujuće za gledanje.

Povrće u geometrijskim oblicima

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...