IMA NEKA ČAR U ČISTIM LINIJAMA: Geometrijski oblici napravljeni od VOĆA I POVRĆA su prosto očaravajući

21/07/2017

Zanimljivosti

Voce u geometrijskim oblicima

Voće i povrće su sama definicija organskih oblika. Ipak, na ovim fotografijama, oni postaju prelepe, geometrijske kompozicije.

Šakir Gukdžebak , turski umetnik koji živi u Hamburgu, koristi povrće i voće kako bi kreirao veoma interesantne fotografije. U svojoj seriji pod nazivom Cuttemporary Art, on koristi njihove delove kako bi stvorio neverovatno simetrična umertnička dela sa veoma čistim i jasnim linijama.

On namirnice ređa u neobične oblike i potom ih fotografiše, a njegova serija proteže se od slika izuzetnih vrtloga povrća do uredno isečenih, krutih obrasaca od naslaganih plodova. Ono što sve imaju zajedničko je da se oblici stvaraju od rezanog svežeg voća i povrća.

Voće u geometrijskim oblicima

U jednom delu serije, Gukdžebag koristi koru jabuke za pravljenje lepih, uvijenih oblika. U drugom, on koristi celu jabuku da napravi geometrijske aranžmane. U jednom trenutku on koristi sitne parčiće paprike kako bi napravio isprepletane zmije. On takođe pokazuje šta sve možemo možemo da uradimo sa lubenicom - bez obzira da li koristite celu ili samo njene tanke parčiće, od lubenice se mogu napraviti prilično zapanjujući oblici. Čak i nešto prosto poput boranije, može postati nešto neverovatno kada je pravilno isečete.

Voće u geometrijskim oblicima

Iako smatramo da je hrana za jelo, a ne za pravljenje umetničkih dela, moramo priznati da su fotografije ovako poređanih voćki i povrćki stvarno izvanredne i nekako smirujuće za gledanje.

Povrće u geometrijskim oblicima

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...