Italijanski kuvari i naučnici su se udružili i napravili PICU KOJA PRODUŽAVA ŽIVOT

28/06/2018

Zanimljivosti

Pica

Pica je jedan od specijaliteta koji se jede u celom svetu. Iako vuče korene iz Italije, svaka nacija dodavala je nove sastojke, pa možemo reći da pravu, originalnu picu možemo pojesti samo u okolini Napulja.

I u našoj zelmlji je jedno od omiljenih jela i nalazi se na menijima skoro svih restorana. „Srpska pica“ u menijima beogradskih restorana prava je bomba jer obično sadrži slaninu, kajmak i pršutu. Drugi narodi otišli su korak dalje, pa je u Americi najpopularnija pica Hawaii koja sadrži ananas, a od koje Italijani padaju u nesvest.

Pica Hawaii
Zbog testa od belog brašna i kaloričnih nadeva, današnja pica svrstava se u brzu hranu, koja je glavni razlog sve veće epidemije gojaznosti u svetu.
Nutricionisti apeluju da se ne jede u velikim količinama, jer sva brza hrana dovodi do velikih problema sa zdravljem.

Italijanski kuvari udružili su se sa naučnicima kako bi pici vratili nekadašnji sjaj i udruženim snagama napravili potpuno zdravu picu.
Oni su napravili picu „Paskalina“ tvrde da je napravljena od potpuno zdravih sastojaka, a nazivaju je još i "antitumorska picom" i "picom koja produžava život".

Pica Paskalina

"Paskalina" je prepuna sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri za zdravlje.

Ova pica ne sadrži sir ni meso, preliv se sastoji od paradajiza, maslina, maslinovog ulja i rapine, brokolija, belog luka i ćili paprike, a osnovu pice čini testo od brašna od celog zrna pšenice.

Pica Paskalina

Naučnici sa nacionalnog Instituta za proučavanje tumora u Milanu ispitivanjem su utvrdili da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta sedmično.

Za sada je ova pica dostupna u napuljskom pica selu, a njeni tvorci se nadaju da će se uskoro naći i na menijima restorana širom sveta i „produžiti vek“ svim ljubiteljima pice.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...