Italijanski kuvari i naučnici su se udružili i napravili PICU KOJA PRODUŽAVA ŽIVOT

28/06/2018

Zanimljivosti

Pica

Pica je jedan od specijaliteta koji se jede u celom svetu. Iako vuče korene iz Italije, svaka nacija dodavala je nove sastojke, pa možemo reći da pravu, originalnu picu možemo pojesti samo u okolini Napulja.

I u našoj zelmlji je jedno od omiljenih jela i nalazi se na menijima skoro svih restorana. „Srpska pica“ u menijima beogradskih restorana prava je bomba jer obično sadrži slaninu, kajmak i pršutu. Drugi narodi otišli su korak dalje, pa je u Americi najpopularnija pica Hawaii koja sadrži ananas, a od koje Italijani padaju u nesvest.

Pica Hawaii
Zbog testa od belog brašna i kaloričnih nadeva, današnja pica svrstava se u brzu hranu, koja je glavni razlog sve veće epidemije gojaznosti u svetu.
Nutricionisti apeluju da se ne jede u velikim količinama, jer sva brza hrana dovodi do velikih problema sa zdravljem.

Italijanski kuvari udružili su se sa naučnicima kako bi pici vratili nekadašnji sjaj i udruženim snagama napravili potpuno zdravu picu.
Oni su napravili picu „Paskalina“ tvrde da je napravljena od potpuno zdravih sastojaka, a nazivaju je još i "antitumorska picom" i "picom koja produžava život".

Pica Paskalina

"Paskalina" je prepuna sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri za zdravlje.

Ova pica ne sadrži sir ni meso, preliv se sastoji od paradajiza, maslina, maslinovog ulja i rapine, brokolija, belog luka i ćili paprike, a osnovu pice čini testo od brašna od celog zrna pšenice.

Pica Paskalina

Naučnici sa nacionalnog Instituta za proučavanje tumora u Milanu ispitivanjem su utvrdili da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta sedmično.

Za sada je ova pica dostupna u napuljskom pica selu, a njeni tvorci se nadaju da će se uskoro naći i na menijima restorana širom sveta i „produžiti vek“ svim ljubiteljima pice.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...