Izašao je Mišelinov vodič za 2018. godinu, koji otkriva najbolje restorane u glavnim gradovima Evrope

02/04/2018

Zanimljivosti

Mišelinov vodič

Mišelinov vodič za glavne gradove Evrope za 2018. godinu, pomaže svetskim putnicima i svima koji vole hranu, koji su najbolji restorani i mesta za klopu u evropskim gradovima.

Po prvi put, u njemu se našao restoran ocenjen sa samo 2 zvezdice – restoran Onyx u Budimpešti. Ovo je prvi put da je vodič uvrstio neki budimpeštski restoran sa manje od 3 zvezdice.

Budimpešta
Beč je takođe dobio velike pohvale za svoju gurmansku scenu – Mišelin je dodao jedan restoran sa dve zvezdice i čak četiri restorana koji imaju samo jednu zvezdicu.

58 restorana koji poseduju samo jednu zvezdicu našli su se u novom izdanju vodiča, tako da Evropa sada ima 238 ovakvih restorana koji su preporučeni od strane Mišelina.

Vodič je takođe uključio restorane koji su dobili „Bib Gourmand“ status. Ovaj status podrazumeva restorane u kojima možete uživati u ukusnim obrocima koji koštaju manje od 40 dolara. Ovovgodišnji vodič uvrstio je 59 novih restorana ovog tipa, što je odlična vest da sve koji žele opuštenije, udobne i neformalne restorane, koji nude izvrsnu hranu po prihvatljivim cenama. Velika razlika u odnosu na luksuzne restorane koji su nagrađeni Mišelinovim zvezdicama.

Restoran u Rimu

Mišelinov vodič za najbolje restorane u glavnim gradocima Evrope je i od pomoći putnicima koji žele da iskuse vrhunske restorane u zemljama poput Poljske, Austrije i Grčke, koje nemaju sopstvene Mišelinove vodiče.

U poslednje vreme, nekoliko restorana zatražilo je da se odrekne Mišelinove zvezde. Glavni razlog za to su nerealistični standardi perfekcije koji se podrazumevaju u restoranima koji poseduju jednu ili više Mišelinovih zvezdica, što stvara veliku tenziju osoblju, mnogo dodatnih troškova, ali stvara i uštogljenu atmosferu u restoranu, koji mnogi žele da izbegnu.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...