JEDI I BEŽI: Kada dođe račun, ova grupa od 120 rumunskih turista jednostavno NESTANE iz restorana!

14/03/2017

Zanimljivosti

Početkom meseca medije je obišla vest da je 120 rumunskih turista u gradu Bembibreu  na severozapadu Španije, pobegla iz restorana  "El Karmen" ne plativši račun.
Pod izgovorom da slave krštenje, zakupili su restoran uplativši depozit u iznosu od 900 evra, a na kraju navodnog slavlja kada je trebalo da plate ostatak računa, jednostavno su otišli, ostavljajući dug preko 2000 evra.
Grupa je pojela predjelo, glavno jelo, popila 30 flaša raznog pića i pre nego što je postavljen dezert jednostavno izjurila iz restorana.

Restoran

Vlasnik Antonio Rodrigez, kome se za 35 godina rada u ugostiteljstvu ovo nikad nije desilo, rekao je da je to bilo dobro isplanirano jer su svi u istom trenutku ustali i izjurili kao stampedo. Slučaj je prijavio policiji, ali ne nada se puno, pošto je policija u izjavi za španski list "Pais" rekla da nisu uspeli da pronađu nijednog odbeglog gosta.

Ali ne lezi vraže, izgleda da se ovoj grupi osladilo da jedu besplatno, pa su celu akciju ponovili i to u restoranu „El Rinkon de Pepin“ u Ponferadi,  koji je samo 10 kilometara udaljen od predhodnog.
Ovoga puta, izgovor za zakup restorana bilo je venčanje. Platili su 1000 evra depozita, i opet zajedno “uhvatili šturu” pre dezerta. U ovom slučaju, pojedeno je i popijeno u vrednosti od čak 10000 evra!

Restoran

Osim što su se osilili da svoj predhodni račun uvećaju 5 puta, primili su i nove članove, pa umesto 120, ovaj put je grupa imala 160 članova.
Vlasnica restorana Laura Arijas sigurna je da je u pitanju ista grupa, a kako navodi njihova organizovanost je neverovatna jer su svi nestali za 5 minuta.

Bezobrazluk ove grupe je nemerljiv, ali se mora reći da su veoma uvežbani i organizovani do tančina. Očigledno su ovo smišljali dugo, pa kad je prošlo prvi put, zašto ne probati i drugi. Čekamo da vidimo da li će njihov treći pokušaj biti sreća za ugostitelje i da li će ih uhvatiti napokon.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...