JEDITE KAO PTIČICA: Ovaj neobični restoran nalazi se na DRVETU!

29/03/2017

Zanimljivosti

Izgleda da su ljudima stvarno dosadili obični restorani, obzirom da se ugostitelji utrkuju da naprave što neobičnije prostore. Tako možete večerati u pećini, u restoranu od leda, u restoranu gde vas služe majmuni, ali i u najodvratnijem restoranu u svetu koji je dekorisan kao toalet. Za one koji vole visinu predstavili smo vam restoran koji visi 45 metara u vazduhu, a ako je to previše hrabro za vas, možda će vam se svideti restoran koji se nalazi u krošnji drveća.

Restoran na drvetu

Redwoods Treehouse restoran vrlo je moderan i jedinstveni koncept gastronomske usluge smešten u kućici na drvetu, na desetak metara iznad tla.
Do njega se stiže drvenom stazom kroz šumu, dugom 60 metara, koja je sama po sebi prava avantura.
Noću izgleda kao lanterna ili magična lampa koja sija u čarobnoj šumi, a njegova unutrašnjost deluje moderno i očarava prirodnošću ambijenta.

Restoran na drvetu

Ova zanimljiva struktura nalazi se na obodu Oklanda, na Novom Zelandu. Jedinstveni koncept predstavlja restoran koji je – obešen na drvetu.
Restoran se nalazi na oko 12 metara iznad zemlje, širok je 9 metara u prečniku i dugačak skoro 13 metara. Osim prostora za sedenje gostiju u strukturi se nalaze i toaleti kao i kuhinja.
Za sada, u ovom restoranu ne možete svratiti na individualnu večeru - u njemu se samo organizuju proslave, venčanja, poslovni sastanci. Ima 30 sedećih mesta, a ukoliko je proslava stajaćeg tipa sa barskim stolovima, može da primi do 50 ljudi.

Restoran na drvetu

Restoran je u potpunosti otvoren, a ovojnica je napravljena od lameliranih borovih daski, dok je za međuspratnu konstrukciju i podove korišćeno drvo bora iz šume u kojoj se restoran nalazi.
Najveća inovacija krije se u akrilnim pokrivačima koji štite restoran od iznenadnog vetra, kiše ili oluje, dok je sistem osvetljenja prilagođen željama gostiju – svetlo može biti diskretno, romantično, raznobojno, ili restoran na vaš zahtev može sijati kao novogodišnja jelka.

Restoran na drvetu

Vlasnik  je svoj detinji san o kućici na drvetu podigao na novi nivo, a obzirom na to da je ovaj restoran iznajmljen mesecima unapred, gostima se ova ideja itekako sviđa. Sigurno je lepo ponekad pobeći od svakodnevnice, popeti se na drvo i uživati u luksuznoj hrani okružen prirodom. 

Restoran na drvetu

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...