KAKVA MALVERZACIJA: Restoran gostima služio podgrejanu piletinu iz poznatog lanca brze hrane

19/10/2017

Zanimljivosti

Pohovana piletina

Popeye’s Louisiana Kitchen je jedan od najpopularnijih lanaca brze hrane u Americi. Njihova jela su jednostavna, obilna, za nijansu zdravija od druge brze hrane, a navodno i ukusnija. Ipak, to ne znači da drugi restorani treba da služe ovu hranu i plasiraju je kao svoju. Kalifornijski restoran Sweet Dixie Kitchen uradio je upravo to – oni su njihovu piletinu podgrejavali i prodavali gostima kao jelo njihovih kuvara.

Restoran Sweet Dixie Kitchen

Sve je otkriveno kada je jedan korisnik na Jelpu ovom restoranu dao jednu zvezdicu. Naime, on je video kako osoblje unosi dve kutije Popeye’s  brze hrane u kuhinju, posle čega je konobar priznao da služe njihovu piletinu u svom restoranu. I to po ceni od 13 dolara, što je skoro duplo nego što ona košta u Popeye’s brzoj hrani. Korisnik i njegovi prijatelji su se osetili prevarenim, tražili povraćaj novca, koji su i dobili, i na Jelpu upozorili ostale goste o malverzaciji restorana.

Restoran je odlučio da odgovori na ove optužbe.

- Mi koristimo već pripremljenu pohovanu piletinu. To smo uvek radili, čak i pre nego što smo odlučili da koristimo piletinu jednog lanca brze hrane. Uprkos ovoj aferi, integritet je ključni sastojak naše kuhinje – napisano je na Fejsbuk stranici restorana.

Ukoliko im je integritet najbitnija stvar, zašto onda lepo ne piše na jelovniku da je pohovana piletina poreklom iz lanca brze hrane? I za to imaju objašnjenje.

- Na meniju ne piše odakle potiču peciva, sosovi ili bageti jer mi ove proizvode (koje dobijamo već spremljene) koristimo kao sastojke za naša sopstvena jela. Baš kao i spornu pohovanu piletinu – objašnjeno je u postu.

Restoran je dodao da će nastaviti sa svojom politikom jer smatra da su njihova jela jedinstvena, iako se koriste gotovi proizvodi kako bi se ona napravila.

Pohovana piletina iz brze hrane Popeye’s Louisiana Kitchen

Jedna je stvar kada restorani koriste zamrznute proizvode, mada bi to trebalo da se naglasi, a potpuno druga kada koriste hranu drugih restorana. Pritom, za ovu malverzaciju (pošto to stvarno jeste) ne bi se ni znalo da gost slučajno nije video pakovanje brze hrane koja ulazi u kuhinju.

Za nekog ko kaže da je integritet bitan, ovo je stvarno nepošteno prema gostima koji mogu istu tu piletinu jesti za duplo manje para.

 Gosti zaslužuju da znaju odakle potiče hrana koju naručuju. Uostalom, čar odlaska u restoran je probanje originalnih jela, pripremljenih od strane vizionarskih kuvara, a ne podgrejane brze hrane po paprenim cenama.

Kako biste se osećali da odete u restoran specijalizovan za burgere i umesto svežeg, sočnog hamburgera dobijete podgrejani Big Mek? Malo je reći da biste bili razočarani, zar ne?

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...