KAO GRAD DUHOVA: Nemački supermarket izbacio svu hranu stranog porekla sa svojih polica

17/10/2017

Zanimljivosti

Supermarket Edeka

Kada su pre neki dan kupci ušli u supermarket Edeka u Hamburgu, iznenadili su se jer su police bile gotovo prazne, a mali broj proizvoda koji je ostao na njima bio je isključivo nemačkog porekla.
Izgledalo je kao da je prodavnica imala problem sa nabavkom, dok mušterije nisu uočile misteriozne znake svuda po radnji sa natpisima: “Kako je prazna polica bez stranaca” ili “Ova polica je tako dosadna bez raznolikosti”.

Supermarket Edeka

Edeka je sprovela veoma kontroverzan potez i iz svoje radnje na jedan dan uklonila sve proizvode koji nisu proizvedeni u Nemačkoj, kako bi skrenuli pažnju na problem rasizma i etničke različitosti. Kao rezultat, na policama nije bilo grčkih maslina, španskog vina, francuskih sireva i ostalih stvari koje se obično mogu naći u korpi prosečnog nemačkog potrošača.

Supermarket Edeka

- Edeka se zalaže za različitost, i mi plasiramo širok izbor namirnica u našem asortimanu koje su proizvedene u različitim regijama Nemačke. Ipak, spoj tih namirnica sa namirnicama iz drugih zemalja su ono što čini fantastičan obrok – rekli su čelnici Edeke.

Na ovaj potez supermarket se odlučio zbog sve veće netreperljivosti koju Nemci pokazuju prema strancima koji se nastanjuju u Nemačkoj, pogotovo zbog velikog priliva emigranata. Edeka smatra da je ovim potezom pokazala mušterijama kako zaista izgleda rasna i etnička netrepeljivost – hladna, pusta  i dosadna.

Supermarket Edeka

Svaka čast ovom supermarketu što se odvažio na ovako hrabar korak, a da li će imati efekta, ostaje da se vidi.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...