KAO GRAD DUHOVA: Nemački supermarket izbacio svu hranu stranog porekla sa svojih polica

17/10/2017

Zanimljivosti

Supermarket Edeka

Kada su pre neki dan kupci ušli u supermarket Edeka u Hamburgu, iznenadili su se jer su police bile gotovo prazne, a mali broj proizvoda koji je ostao na njima bio je isključivo nemačkog porekla.
Izgledalo je kao da je prodavnica imala problem sa nabavkom, dok mušterije nisu uočile misteriozne znake svuda po radnji sa natpisima: “Kako je prazna polica bez stranaca” ili “Ova polica je tako dosadna bez raznolikosti”.

Supermarket Edeka

Edeka je sprovela veoma kontroverzan potez i iz svoje radnje na jedan dan uklonila sve proizvode koji nisu proizvedeni u Nemačkoj, kako bi skrenuli pažnju na problem rasizma i etničke različitosti. Kao rezultat, na policama nije bilo grčkih maslina, španskog vina, francuskih sireva i ostalih stvari koje se obično mogu naći u korpi prosečnog nemačkog potrošača.

Supermarket Edeka

- Edeka se zalaže za različitost, i mi plasiramo širok izbor namirnica u našem asortimanu koje su proizvedene u različitim regijama Nemačke. Ipak, spoj tih namirnica sa namirnicama iz drugih zemalja su ono što čini fantastičan obrok – rekli su čelnici Edeke.

Na ovaj potez supermarket se odlučio zbog sve veće netreperljivosti koju Nemci pokazuju prema strancima koji se nastanjuju u Nemačkoj, pogotovo zbog velikog priliva emigranata. Edeka smatra da je ovim potezom pokazala mušterijama kako zaista izgleda rasna i etnička netrepeljivost – hladna, pusta  i dosadna.

Supermarket Edeka

Svaka čast ovom supermarketu što se odvažio na ovako hrabar korak, a da li će imati efekta, ostaje da se vidi.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...