KFC OSTAO BEZ PILETINE: Besne mušterije su čak zvale policiju, a izvinjenje ovog lanca brze hrane je urnebesno

27/02/2018

Novosti

Obrok u KFC restoranu

Kentucky Fried Chicken ili skraćeno KFC je jedan od najpoznatijih lanaca brze hrane na svetu. Brend je izgradio svoj imidž na pohovanoj piletini i po tome je prepoznatljiv.
Zato možete zamisliti kakva je ironija sudbine da pileći restoran ostane bez piletine, što se desilo prošle nedelje u većini KFC restorana u Velikoj Britaniji.

Problemi sa snabdevanjem primorali su ovaj lanac da privremeno zatvori skoro dve trećine svojih restorana u Velikoj Britaniji.
Ovaj kiks pokazao je da Britanci ozbiljno shvataju pohovanu piletinu – nestašica je izazvala bes i nezadovoljstvo, a neki su slučaj prijavili policiji.

Samo zamišljamo policijskog operatera koji prima prijavu da se u KFC-u dogodio nečuven zločin – nestalo im je piletine. laugh

Kofice KFC piletine

Dok se problem nabavke ne reši, KFC je rešio da okrene stvar na šalu.

Objavili su zvanično izvinjenje koje je pratila slika njihove prepoznatljive kutije sa likom generala Sandersa, ali umesto logoa KFC, pisalo je FCK.
U ovom kontekstu FC znači Fish and Chips (riblji štapići i pomfrit), koji su karakteristični za Veliku Britaniju.

Zvanično izvinjenje KFC-a

Tako su se našalili na svoj račun, uz obećanje da će dati sve od sebe da reše probleme dostave do koje je došlo zbog isteka ugovora sa DHL-om.

Stvari se polako vraćaju u normalu, a sa radom je ponovo počelo oko 600 restorana, dok se lista otvorenih KFC restorana ažurira svakih 15 minuta na njihovom sajtu.

 

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...