Kinderkookkafe: Fantastičan amsterdamski restoran u kome kuvaju DECA

09/07/2018

Zanimljivosti

Kinderkookkafe restoran

Amsterdam je grad u kome možete naći mnogo neobičnih stvari. Poznat je po svojoj fascinantnoj arhitekturi, ali i po nekim stvarima koji ga karakterišu kao grad za zabavu. Ipak, mnogi ne znaju da Amsterdam veoma ceni porodične vrednosti i da je sjajan grad za porodice sa decom. Velike investicije u obrazovanje samo su jedan pokazatelj te tvrdnje, kao i mnogi parkovi i zanimljive aktivnosti za decu.
Jedna od tih aktivnosti je i vođenje restorana. Ovo obično nie aktivnost koja je deci preterano zanimljiva, ali ovaj restoran pretvorio je u najinteresantniju igru.

Kinderkookkafe restoran

Kinderkookkafé je porodični restoran u Amsterdamu čije osoblje se sastoji u potpunosti od dece. Deca kuvaju, serviraju hranu, naplaćuju račun i peru sudove. Uz malu pomoć i nadzor odraslih, naravno.
Meni restorana je veoma jednostavan i sastoji se od glavnog jela i dezerta. Svi sastojci su sveži, jela su zdrava, a cene su veoma niske. Rezervacije su neophodne, jer svi žele da posete ovaj neobični restoran.

Kinderkookkafe restoran

Ovo mesto je delom restoran, delom škola za kuvanje i delom dnevni boravak za decu. Roditelji ostave decu popodne i vrate se za par sati da probaju jela koja su njihova deca napravila. Dvoje odraslih nadgledaju i uče decu kulinarskim tehnikama, a mališani pripremaju večeru subotom, a peku kolače i pite nedeljom popodne. Svako dete koje dođe u ovaj restoran ima priliku da se priključi kuhinjskoj dečjoj brigadi, ili da uživa u obroku sa svojom familijom. Većina dece odlučuje da se okuša u pripremanju obroka, a ovo je odličan način da se stidljivi mališani upoznaju sa svojim vršnjacima.

Kinderkookkafe restoran

Sastojci za jela, kuhinjske potrepštine, kulinarske instrukcije i kompleksnost jela prilagođeni su dečijem nivou. Deca mogu sve da rade ovde – da kuvaju, primaju narudžbine, peru sudove, služe i mućkaju pića (bezalkoholna, naravno), naplaćuju račune.
Osnovna ideja ovog restorana je da deca nauče da budu odgovorna i da pomažu drugima, u zabavnoj atmosferi.

Kinderkookkafe restoran

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...