Kinderkookkafe: Fantastičan amsterdamski restoran u kome kuvaju DECA

09/07/2018

Zanimljivosti

Kinderkookkafe restoran

Amsterdam je grad u kome možete naći mnogo neobičnih stvari. Poznat je po svojoj fascinantnoj arhitekturi, ali i po nekim stvarima koji ga karakterišu kao grad za zabavu. Ipak, mnogi ne znaju da Amsterdam veoma ceni porodične vrednosti i da je sjajan grad za porodice sa decom. Velike investicije u obrazovanje samo su jedan pokazatelj te tvrdnje, kao i mnogi parkovi i zanimljive aktivnosti za decu.
Jedna od tih aktivnosti je i vođenje restorana. Ovo obično nie aktivnost koja je deci preterano zanimljiva, ali ovaj restoran pretvorio je u najinteresantniju igru.

Kinderkookkafe restoran

Kinderkookkafé je porodični restoran u Amsterdamu čije osoblje se sastoji u potpunosti od dece. Deca kuvaju, serviraju hranu, naplaćuju račun i peru sudove. Uz malu pomoć i nadzor odraslih, naravno.
Meni restorana je veoma jednostavan i sastoji se od glavnog jela i dezerta. Svi sastojci su sveži, jela su zdrava, a cene su veoma niske. Rezervacije su neophodne, jer svi žele da posete ovaj neobični restoran.

Kinderkookkafe restoran

Ovo mesto je delom restoran, delom škola za kuvanje i delom dnevni boravak za decu. Roditelji ostave decu popodne i vrate se za par sati da probaju jela koja su njihova deca napravila. Dvoje odraslih nadgledaju i uče decu kulinarskim tehnikama, a mališani pripremaju večeru subotom, a peku kolače i pite nedeljom popodne. Svako dete koje dođe u ovaj restoran ima priliku da se priključi kuhinjskoj dečjoj brigadi, ili da uživa u obroku sa svojom familijom. Većina dece odlučuje da se okuša u pripremanju obroka, a ovo je odličan način da se stidljivi mališani upoznaju sa svojim vršnjacima.

Kinderkookkafe restoran

Sastojci za jela, kuhinjske potrepštine, kulinarske instrukcije i kompleksnost jela prilagođeni su dečijem nivou. Deca mogu sve da rade ovde – da kuvaju, primaju narudžbine, peru sudove, služe i mućkaju pića (bezalkoholna, naravno), naplaćuju račune.
Osnovna ideja ovog restorana je da deca nauče da budu odgovorna i da pomažu drugima, u zabavnoj atmosferi.

Kinderkookkafe restoran

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...