KO GA ŠIŠA: Vino sa bezobraznim nazivom direktno se protivi Donaldu Trampu

17/11/2017

Zanimljivosti

Chardonnay FUCK Him

Izbor Donalda Trampa za američkog predsednika uzdmao je SAD, ali i ceo svet. Debate još uvek traju, a izgleda da niko nije indiferentan – ljudi ga ili vole ili mrze.

Ipak, izgleda da je politika zahvatila i tržište hrane i pića jer je australijska vinarija L.A.S proizvela vino pod imenom  Chardonnay FUCK Him, i tako javno izrekla svoj stav o Donaldu Trampu. Kako ne bi bilo zabune kome je naziv upućen, na etiketi se naziva jasno vidi profil predsednika SAD-a.

Chardonnay FUCK Him

Ovo vino nastalo je iz protivljenja prema predsedniku Trampu i kontroverznih stavova koje je propagirao tokom svoje kampanje, a takođe promoviše prihvatanje različitih rasa, polova, seksualnosti i religija. To se jasno vidi u opisu vina na njihovom sajtu:

- Chardonnay FUCK Him napravljeno je u Australiji, od vinove loze uvezene iz Francuske koja je izrasla zahvaljujući izraelskim sistemima za nadovnjavanje i italijanskim traktorima; od grožđa koje je brala grupa Iraca, Nemaca, Estonijanca i Koreanaca, pod nadzorom Južnoafrikanca.
Grožđe smo presovali švajcarskom presom, a meksički vinar i holandska devojka presipali su vino u buriće koji su začepljeni čepovima iz Portugalije i voskom iz Češke Republike. Vino je flaširano uz pomoć lezbejki, a flaše su slagane u kutije napravljene u Indoneziji.
Vino su pili oni imaju prijatelje iz različitih zemalja, različitog etničkog porekla, pola, seksualnog opredeljenja i religije – piše na sajtu kompanije, uz bezobrazan deo naziva vina upućenog direktno predsedniku Trampu.

Proizvođač Nik Peterkin kaže da je ovo jedno od najboljih vina koje su do sada napravili, a poruka koju šalje čini ga još boljim.

Ovo je savršen poklon za one koji mrze aktuelnog američkog predsednika, a njegova cena je 55 australijskih dolara (oko 35 eura).

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...