Kompanija KFC tvrdi da vam ZVUK PRŽENE PILETINE može pomoći da se opustite i lakše zaspite

19/09/2018

Zanimljivosti

KFC piletina

KFC je ozbiljan lanac restorana i kompanija koja je uvek spremna na rizične i pomalo čudne marketinške poteze. U toku prošle godine, brend je ušao u partnerstvo sa Drunk History kako bi preneo pruču o Pukovniku Sandersu (koji je osnovao ovu kompaniju u 65-oj godini života), napravio čestitke za Dan zaljubljenih koje kad ogrebete osetite miris pržene piletine, a za Noć veštica je ubacio sos od luka koji “odbija vampire”.  Tako da nije čudo da je ovaj gigant brze hrane odlučio da napadne još jedno čulo potrošača – sluh.

Po primeru mnogih plejlista koje su veoma popularne za opuštanje i meditaciju, KFC je napravio svoju. Naime, ova kompanija tvrdi da možete dostići zen fazu slušajući zvuk prženja piletine.

Prženje piletine

Tako plejlista KFC-ja donosi 60 minuta slušanja kako se piletina prži u ulju, koju možete čuti na njihovom sajtu.
Ispada da ova čudna plejlista zaista može biti opuštajuća obzirom na to da zvuk prženja piletine podseća na zvuk padanja kiše. Tako ovaj zvuk ulazi u kategorizaciju “roze buke”, u koju spadajju i zvukovi talasa, žuborenje vode i šuškanje lišća. Po mišljenjima mnogih stručnjaka, ova vrsta buke može pomoću čvršćem snu i poboljšavanju memorije.

Slušanje zvuka prženja piletine tako vam pomoći da zaspite i opustite se, a kako se navodi u izjavi kompanije “sjajan je način da istinski gurmani uživaju i u zvuku spremanja hrane, osim samo u njenom ukusu i mirisu”.

Možda ova plejlista i može biti dobar saveznik u borbi sa nesanicom, ali moramo biti malo skeptični i zapitati se koji je pozadinski cilj KFC-ja. Preslušavajući njihovu plejlistu, čini nam se da je to prodavanje više piletine. Naime, slušajući zvuk pržene piletine poželeli smo da je jedemo. Možda zbog toga što smo znali šta slušamo. Da nismo, verovatno bi delovalo opuštajuće. Ovako nas je samo učinilo gladnim.

Naravoučenije – ništa ne gubite ako probate da slušate ovu plejlistu i zvuk piletine koja se prži u ulju. Samo, ne radite to praznog stomaka.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...