Koncert Miris baštine

04/06/2018

Novosti

Narodni orkestar RTS

Kombank Dvorana će se 6. juna oriti od najlepših melodija, najlepših izvornih pesama naše zemlje i regiona.
Vokalni solisti Bilja Krstić i Ivan Milinković pevaće odabrane kompozicije u tradicionalnom duhu u pratnji Narodnog orkestra Radio Televizije Srbije pod upravom Vlade Panovića.

Bilja Krstić je već dugi niz godina sjajna zvezda srpske muzičke scene. Više od 15 godina pevačica sa orkestrom promoviše etnomuzikološko nasleđe naš zemlje, a bila je stalni član grupa Rani Mraz i Suncokret.

Uspešno pravi sponu između savremenih muzičkih tendencija i izvornog muzičkog stvaralaštva, tako da je njen performans uvek zanimljiv i očaravajući.

Ivan Milinković je već devet godina operski solista, a najzapaženije prisustvo na našoj muzičkoj sceni zabeležio je sa grupom Legende čiji je član već duži niz godina. Ovaj istaknuti umetnik dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, a moćan glas i lepe balade obeležile su njegovu karijeru.

Narodni orkestar RTS, ima tradiciju dugu osam decenija. Na čelu orkestra nalazi se solista na harmonici, Vlada Panović, a orkestar je poznat po bogatom repertoaru i jedinstvenom zvuku.

Kada se ovakve zvezde skupe na zajedničkom koncertu, znate da vam sledi sjajan provod.

Koncert počinje u 20h, a cene ulaznice variraju od zona:

  • Zona 1 – 1500 dinara.
  • Zona 2 – 1200 dinara.
  • Zona 3 – 1000 dinara.

Ovo je prvi put da ovi sjajni solisti udružuju glasove na celovečernjem koncertu uz pratnju Narodnog orkestra RTS.

Program pod nazivom "Miris baštine, koncert za dve zvezde" donosi vam najlepše pesme Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.
Biće ovo pravi spektakl za sve koji vole izvornu muziku.

Ukoliko ste se zaputili na koncert, ne bi bilo loše da pre toga nešto pojedete, kako vas krčanje stomaka ne bi ometalo u uživanju u pesmi i veselju.
Započnite veče u skladu sa temom, uz ranu večeru u nekom od najboljih etno restorana u Beogradu.

Restoran Šešir moj

Ukoliko želite da osetite sve čari nekadašnjeg Beograda, znate gde da se zaputite – u Skadarliju.

Tradicija i boemski duh prožimaju svaki njen kutak, a restorani koji se nalaze u njoj pravi su čuvari istorije.

Jedan od takvih restorana je i restoran Šešir moj.

Od svog otvaranja, ovaj restoran je bio mesto okupajanja istaknutih poeta, novinara, muzičara, naučnika, političara i književnika, a to se nije promenilo do današnjeg dana.

Duh minulih dana utkan je u svaki deo njegovog prijatnog ambijenta, a njegova kuhinja oslikava “kako se nekad dobro jelo”. Sva jela spremaju se po autentičnim srpskim receptima, koji će vas svojim neodoljivim ukusima vratiti u detinjstvo.

Osoblje je profesionalno i zanimljivo, a svi konobari na svojim glavama nose simpatične šeširiće iz ere starog Beograda.

Ovo je jedno od onih mesta gde kada jednom dođete, stalno se vraćate. Za to su zaslužni jedinstven ambijent i atmosfera, izvanredna hrana i besprekorna usluga.

S obzirom da se nalazi na samo desetak minuta lagane šetnje od Kombank Dvorane i koncerta “Miris baštine”, ovaj restoran je idealno mesto za kasni ručak ili ranu večeru pre uživanju u muzičkom spektaklu koji vas očekuje.

Restoran Šešir moj

Restoran Sač

Ukoliko na koncert dolazite iz Zemuna, krenite ranije i častite se nekim od izvrsnih jela restorana Sač.
Kao što mu samo ime kaže, ovaj restoran je specijalizovan za jela ispod sača, a svi znamo kakav divan ukus ima hrana spremljena na taj način.

Ovakav način pripreme utkan je u samu tradiciju srpskog kulinarstva, a jela ispod sača spadaju u etno specijalitete naše zemlje.

Niko ne može da odoli jelima ispod sača, a za turiste je to neverovatno otkriće.

Negovanje tradicije i užitak koji donosi hrana ispod sača, razlog su zašto se ovaj restoran specijalizovao upravo za ovakvu pripremu hrane. Možete uživati u teletini ili jagnjetini spremljenoj ispod sača koja se topi u ustima, a sve preporuke idu dimljenoj butkici ispod sača koja očarava svojim fenomenalnim ukusom.

Osim jela ispod sača, jelovnik restorana Sač obiluje i drugim specijalitetima nacionalne kuhinje, koji su podjednako izvanredni.
U ovom restoranu uvek vam se iskreno obraduju, a više o njegovom prijatnom ambijentu i domaćinskoj atmosferi, možete pročitati ovde.

Već više od decenije restoran Sač je jedan od najboljih beogradskih etno restorana, a svaka poseta ostaje kao prelepa uspomena.

Restoran Sač

Restoran Stara Kafana

Ukoliko vas put do Kombank Dvorane vodi preko Dušanovca, iskoristite priliku kada ste već u tom kraju i svratite u sjajni restoran Stara Kafana.

Za prave gurmane istančanog ukusa koji uživaju u specijalitetima nacionalne kuhinje, ovo je nezaobilazna stanica.

Ambijent restorana Stara Kafana autentično predstavlja tradiciju srpskog ugostiteljstva, a osećaj da je istorija Srbije utkana u same zidove restorana prožima čitav prostor.

Tom utisku doprinosi i izvrsna hrana spremljena po starim, originalnim receptima.

U današnje vreme, teško je naći kafanu sa dušom, koja je zadržala sve tradicionalne vrednosti koje prava kafana treba da poseduje.

Ovo je upravo takvo mesto, što ćete osetiti čim prekoračite njegov prag. Domaćinska, gostoljubiva, opuštena i prijatna atmosfera čine ovaj restoran odličnim izborom za porodični ručak, veselje sa prijateljima uz zvuke tamburaša uživo ili večeru u dvoje.

Restoran Stara kafana je stvoren za sve one koji cene tradicionalne vrednosti i vole da uživaju u dobrom zalogaju, uz koju čašicu više domaće rakije.

Stara Kafana osvaja na prvi pogled i pruža nezaboravno iskustvo koje ćete dugo pamtiti.

Restoran Stara Kafana

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...