KUHINJE SVETA: Beogradski festival koji spaja nacije putem hrane

19/04/2018

Novosti

Internacionalna jela

U svetu postoji mnogo razlika među ljudima. Kulturološke, religijske, tradicionalne, pa i gastronomske.
Ipak, sve nas spaja ljubav prema dobrom zalogaju.
Iako nam je kuhinja nekih zemalja veoma čudna, dok je ne probamo, ne možemo tvrditi da li nam se sviđa ili ne.
Zato iskoristite priliku da probate različite delikatese na Međunarodnom festivalu “Kuhinje sveta”, koji se održava 20. i 21. aprila u hotelu Royal Inn u Beogradu.

Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji pripadnici stranih zemalja predstaviće kuhinju svojih država, ali i hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica koje koriste.

Plakat za festival

Tako će posetioci imati priliku da degustiraju egzotične specijalitete i raznovrsne namirnice , ali i da vide ponude međunarodnih kompanija, ambasada, ako i  proizvođače posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane.
Festival obuhvata ceo proces spremanja hrane, od zrna do trpeze.

Tokom ove dvodnevne manifestacije, predstaviće se više od 25 samostalnih izlagača iz različitih gastronomskih delatnosti. Upoznaćete se sa novim zanimljivim proizvodima poput ovsenih krekera, namirnica sa tartufima, testeninom od prepeličjih jaja.
Festival nudi i jedinstvenu priliku za isprobavanje neobičnih slatkih poslastica poput slatkog od ljutih paprika ili sladoleda od vinove loze.

Testenina od prepeličjih jaja

Uz dobru hranu ide i lepo piće, pa će se na festivalu predstaviti domaći i inostrani proizvođači vina i piva.

Poznati kuvari spremaće jela i napitke koji najvernije predstavljaju njihovu domovinu, a koje će posetioci moći da degustiraju na licu mesta. Takođe će približiti namirnice koje su nama nepoznate, a koji oni u svojim državama koriste svakodnevno.

Na manifestaciji će se održati i nekoliko radionica i predavanja poznatih ličnosti kojima je hrana velika strast:

  • Radionicu “Zavodljiva kuhinja” održaće Katarina Samardžić, autorka emisije na TV Kitchen „Caty the Cook“,
  •  Na polusatnosj radionici „505 za dug život” dr Saša Plećević, poznatiji kao Doktor Feelgood, predstaviće osnove zdrave ishrane za koju tvrdi da je izvor dugovečnosti
  • Maja Volk, poznati propager veganskog načina života, autorka emisije „Sirov život“ i nekoliko knjiga recepata, održaće predavanje na temu isceljujućih svojstava sirove hrane.

Salata sa narom

Ulaz na festival i sve radionice je besplatan.

Festival “Kuhinje sveta” odličan je način da vidite šta i kako jedu narodi u stranim i dalekim zemljama, ali i da naučite nešto novo. Njihovi izvrsni specijaliteti mogu vam probuditi inspiraciju za nova maštovita jela. Verovatno ćete naići na sastojke koji su vam nepoznati, a koji vas očaraju svojom aromom.
Ovaj festival je sjajan način za proširivanje kulinarskih vidika, ali i za bolje razumevanje različitih kultura i načina na koji ljudi žive širom sveta.

Internacionalni specijaliteti

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...