Lufthansa uvela ASTRONAUTSKI MENI: Ako ste se uvek pitali šta jedu astronauti, to možete saznati na letu ove kompanije

04/07/2018

Zanimljivosti

Astronaut

Ukoliko ste uvek bili radoznali šta to astronauti jedu u svemiru, sada imate priliku da to i saznate.
Ovog leta, kompanija Lufthansa Airlines nudi svojim putnicima u biznis klasi meni inspirisan astronautskom hranu, koji će se služiti na dugim letovima iz Nemačke.

Ovaj program poklapa se sa misijom nemačkog astronauta Aleksandra Gersta, koji je trenutno stacioniran u Internacionalnoj svemirskoj stanici. Obroci koje će Lufthansa služiti svojim putnicima upravo su inspirisani “bonus” jelima koje ovaj astronaut ima na raspoloaganju, a koji je ova kompanija kreirala specijalno za Gersta. Bonus obroci su obroci koje astronaut bira da jede u svemiru, kako bi ublažio nostalgiju za domom.
 Za Gersta, bonus obroci su pileći ragu sa pečurkama i špecle sa slaninom i sirom. Upravo ta jela naći će se na Lufthansinom astronautskom meniju.

Astronautska hrana

Većina ljudi misli da je astronautska hrana sačinjena od čudne, zamrznute i sušene instant hrane, ali poslednjih godina to uopšte nije tako. Ishrana astronauta u svemiru mnogo se poboljšala od 2017. godine kada je kuvarica NASA-e, Maja Koper, uvela veliki broj jela u astronautski meni, poput karija i velikog broja dezerta.

Astronauti čak mogu uživati i u pici dok borave u svemirskoj stanici, a astronaut Rendi Bresnik tvrdi da je svemirska pica najbolja stvar koju je pojeo dok je radio na Internacionalnoj svemirskoj stanici.

Svemirski specijaliteti sada su dostupni i na Zemlji. Preciznije, u vazduhu. Svi putnici biznis klase avio-kompanije Lufthansa koji putuju u julu i avgustu na daleke destinacije moći će da izaberu da probaju astonautski meni i jela koje je ova kompanija dizajnirala za nemačkog astronauta Aleksandra Gersta.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...