Lufthansa uvela ASTRONAUTSKI MENI: Ako ste se uvek pitali šta jedu astronauti, to možete saznati na letu ove kompanije

04/07/2018

Zanimljivosti

Astronaut

Ukoliko ste uvek bili radoznali šta to astronauti jedu u svemiru, sada imate priliku da to i saznate.
Ovog leta, kompanija Lufthansa Airlines nudi svojim putnicima u biznis klasi meni inspirisan astronautskom hranu, koji će se služiti na dugim letovima iz Nemačke.

Ovaj program poklapa se sa misijom nemačkog astronauta Aleksandra Gersta, koji je trenutno stacioniran u Internacionalnoj svemirskoj stanici. Obroci koje će Lufthansa služiti svojim putnicima upravo su inspirisani “bonus” jelima koje ovaj astronaut ima na raspoloaganju, a koji je ova kompanija kreirala specijalno za Gersta. Bonus obroci su obroci koje astronaut bira da jede u svemiru, kako bi ublažio nostalgiju za domom.
 Za Gersta, bonus obroci su pileći ragu sa pečurkama i špecle sa slaninom i sirom. Upravo ta jela naći će se na Lufthansinom astronautskom meniju.

Astronautska hrana

Većina ljudi misli da je astronautska hrana sačinjena od čudne, zamrznute i sušene instant hrane, ali poslednjih godina to uopšte nije tako. Ishrana astronauta u svemiru mnogo se poboljšala od 2017. godine kada je kuvarica NASA-e, Maja Koper, uvela veliki broj jela u astronautski meni, poput karija i velikog broja dezerta.

Astronauti čak mogu uživati i u pici dok borave u svemirskoj stanici, a astronaut Rendi Bresnik tvrdi da je svemirska pica najbolja stvar koju je pojeo dok je radio na Internacionalnoj svemirskoj stanici.

Svemirski specijaliteti sada su dostupni i na Zemlji. Preciznije, u vazduhu. Svi putnici biznis klase avio-kompanije Lufthansa koji putuju u julu i avgustu na daleke destinacije moći će da izaberu da probaju astonautski meni i jela koje je ova kompanija dizajnirala za nemačkog astronauta Aleksandra Gersta.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...