MEHURIĆI SU KRIVI ZA SVE: Avion prinudno sleteo zbog ŠAMPANJCA

12/12/2017

Zanimljivosti

Šampanjac

Osim u hitnim slučajevima, postoji dosta scenarija zbog kojih avion mora prinudno da sleti. Ipak, razlog za promenu trase švajcarskog leta pod brojem LX1327 je ni manje ni više nego – šampanjac.

Aion je leteo od Moskve do Ciriha, a prinudno je sleteo u Nemačkoj, na manje od sat vremena udaljenosti od planiranog kraja puta. Pilot je doneo takvu odluku zbog putnice u biznis klasi koja je postao agresivana prema osoblju.

Primetivši da je putnica popila previše šampanjca, stjuardesa je odbila da joj dopuni čašu. Objašnjenje da pijani putnik predstavlja opasnost u avionu, i za sebe i za okolinu, za nju nije bilo dovoljno.

Nastavila je da insistira da joj dospu još šampanjca, a kada je osoblje odbilo, skočila je na noge i besno šetala po kabini. Uspela je da uhvati jednu stjuardesu i veoma jako je stisne za zglob ruke, a fizički je nasrnula i na ostale koji su nastojali da je smire.

Na kraju je let prinudno sleteo i zadržao se na zemlji 45 minuta, a putnica je morala da plati kaznu u iznosu od 5 900 dolara.

Ovo nije prva osoba koja se uzbudila u avionu zbog šampanjca – ranije ove godine jedan Kanađanin tužio je avio kompaniju jer su mu umesto pravog šampanjca poslužili gazirano vino.

Ipak, ovaj slučaj ostaje presedan. Iako je više aviona prinudno sletalo zbog pijanih putnika, ovo je prvi slučaj da je za to zaslužan baš šampanjac.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...