MEHURIĆI SU KRIVI ZA SVE: Avion prinudno sleteo zbog ŠAMPANJCA

12/12/2017

Zanimljivosti

Šampanjac

Osim u hitnim slučajevima, postoji dosta scenarija zbog kojih avion mora prinudno da sleti. Ipak, razlog za promenu trase švajcarskog leta pod brojem LX1327 je ni manje ni više nego – šampanjac.

Aion je leteo od Moskve do Ciriha, a prinudno je sleteo u Nemačkoj, na manje od sat vremena udaljenosti od planiranog kraja puta. Pilot je doneo takvu odluku zbog putnice u biznis klasi koja je postao agresivana prema osoblju.

Primetivši da je putnica popila previše šampanjca, stjuardesa je odbila da joj dopuni čašu. Objašnjenje da pijani putnik predstavlja opasnost u avionu, i za sebe i za okolinu, za nju nije bilo dovoljno.

Nastavila je da insistira da joj dospu još šampanjca, a kada je osoblje odbilo, skočila je na noge i besno šetala po kabini. Uspela je da uhvati jednu stjuardesu i veoma jako je stisne za zglob ruke, a fizički je nasrnula i na ostale koji su nastojali da je smire.

Na kraju je let prinudno sleteo i zadržao se na zemlji 45 minuta, a putnica je morala da plati kaznu u iznosu od 5 900 dolara.

Ovo nije prva osoba koja se uzbudila u avionu zbog šampanjca – ranije ove godine jedan Kanađanin tužio je avio kompaniju jer su mu umesto pravog šampanjca poslužili gazirano vino.

Ipak, ovaj slučaj ostaje presedan. Iako je više aviona prinudno sletalo zbog pijanih putnika, ovo je prvi slučaj da je za to zaslužan baš šampanjac.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...