Mek Donald se pridružio restoranima koji su izbacili PLASTIČNE SLAMKE iz upotrebe

03/04/2018

Zanimljivosti

Piće iz Mek Donaldsa

Poznati lanac Mek Donalds, objavio je da će izbaciti upotrebu plastičnih slamki iz 1.300 svojih restorana u Velikoj Britaniji.
Od početka maja, u ovim restoranima sve plastične slamke zameniće ekološki zdravije papirne slamke. Ovo je samo eksperiment kako bi se ispitala reakcija potrošača i njihova spremnost da koriste ekološki bolju varijanti slamku. Za svaki slučaj, Mek Donalds će držati zalihe plastičnih slamki ispod pulta, kako bi mogli da izađu u susret onima koji ih zatraže.

Direktor britanskog Mek Donaldsa, Pol Pomroj, izjavio je da im je mnogo gostiju reklo da ne žele plastične slamke u svojim pićima, i ako im budu trebale da će ih tražiti. U želji da pruže svojim gostima što bolju uslugu, Mek Donalds je rešio da ima izađe u susret.

Plastične slamke

Iako  postojaće plastične slamke koje ova franšiza koristi u potpunosti mogu da se recikliraju, većina mušterija i baca u đubre. Kada se uzme u obzir podatak da se više od 8.5 milijardi plastičnih slamki iskoristi u Velikoj Britaniji za samo godinu dana, zagađivanje životne sredine ovim proizvodom dostiže enormne razmere.

Uz izuzetak konzerviranih pića, Mek Donalds tvrdi da je većina pakovanja njihovih proizvoda već pogodno za reciklažu. Do kraja sledeće godine, lanac kaže da se nada da će naći rešenje i za konzerve koje mogu da se recikliraju.

Zamenjivanje plastičnih papirnim slamkama je možda mali korak, ali je ipak korak u pravom pravcu. Sve više restorana širom sveta odlučuje se na ovaj potez, što drastično može da smanji zagađivanje životne sredine plastikom.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...