Mek Donald se pridružio restoranima koji su izbacili PLASTIČNE SLAMKE iz upotrebe

03/04/2018

Zanimljivosti

Piće iz Mek Donaldsa

Poznati lanac Mek Donalds, objavio je da će izbaciti upotrebu plastičnih slamki iz 1.300 svojih restorana u Velikoj Britaniji.
Od početka maja, u ovim restoranima sve plastične slamke zameniće ekološki zdravije papirne slamke. Ovo je samo eksperiment kako bi se ispitala reakcija potrošača i njihova spremnost da koriste ekološki bolju varijanti slamku. Za svaki slučaj, Mek Donalds će držati zalihe plastičnih slamki ispod pulta, kako bi mogli da izađu u susret onima koji ih zatraže.

Direktor britanskog Mek Donaldsa, Pol Pomroj, izjavio je da im je mnogo gostiju reklo da ne žele plastične slamke u svojim pićima, i ako im budu trebale da će ih tražiti. U želji da pruže svojim gostima što bolju uslugu, Mek Donalds je rešio da ima izađe u susret.

Plastične slamke

Iako  postojaće plastične slamke koje ova franšiza koristi u potpunosti mogu da se recikliraju, većina mušterija i baca u đubre. Kada se uzme u obzir podatak da se više od 8.5 milijardi plastičnih slamki iskoristi u Velikoj Britaniji za samo godinu dana, zagađivanje životne sredine ovim proizvodom dostiže enormne razmere.

Uz izuzetak konzerviranih pića, Mek Donalds tvrdi da je većina pakovanja njihovih proizvoda već pogodno za reciklažu. Do kraja sledeće godine, lanac kaže da se nada da će naći rešenje i za konzerve koje mogu da se recikliraju.

Zamenjivanje plastičnih papirnim slamkama je možda mali korak, ali je ipak korak u pravom pravcu. Sve više restorana širom sveta odlučuje se na ovaj potez, što drastično može da smanji zagađivanje životne sredine plastikom.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...