Mek Donalds obećava da će ukinuti upotrebu piletine kljukane antibioticima iz svih svojih restorana

24/08/2017

Zanimljivosti

Chicken Mc Nuggets

Eliminisanje ubrizgavanja antibiotika u piletinu je popularan trend u 2017. godini, koji zdušno podržavamo.
Mnogi restorani su se odmah priključili, a i lanci brze hrane su obećali da će manje koristiti ovakvu vrstu mesa. Mek Donalds je već objavio da će prestati da služi ovakvu piletinu u svojim restoranima u Americi, a sada to širi na svoje lokacije širom sveta.

U svojoj izjavi, čelnici Mek Donaldsa su rekli da će implementirati novu politiku o upotrebi pilećeg mesa sa antibioticima koja bi trebala da zavlada na tržištu hrane širom sveta. Objavili su plan i vremensko ograničenje koje će biti potrebno da se to ispuni.
Tako planiraju da do januara iduće godine izbace antibiotski obogaćenu piletinu iz svojih restorana u Brazilu, Kanadi, Južnoj Koreji i Evropi. Do kraja 2019. godine, ovaj politika će se sprovesti u Australiji i Rusiji, doć će Kinezi tek u januaru 2027. godine moći da uživaju u Mek Donaldsovoj piletini bez antibiotika.

Mek Donalds takođe naglašava da je u svojim restoranima u Americi prestao da koristi ovakvu piletinu još 2016. godine, godinu dana pre predviđenog roka.

Sa potrošačkog ugla, ovo je svakako pozitivan korak, ali piletina je samo deo Mek Donaldsovog menija. Kompanija je objavila da će takođe raditi na implmentiranje govedine bez antibiotika, ali obzirom na vreme koje je potrebno da se odgaji stoka u odnosu na vreme koje je potrebno da se uzgoji pile, to je mnogo veći poduhvat koji zahteva mnogo više vremena za realizovanje.

Ipak, ovaj brend je izjavio da planira da objavi plan i neophodan vremenski rok i nada se da će uspeti da se oslobodi 85% govedine “kljukane” antibioticima koju trenutno služe u svojim restoranima.

 

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...