Mek Donalds obećava da će ukinuti upotrebu piletine kljukane antibioticima iz svih svojih restorana

24/08/2017

Zanimljivosti

Chicken Mc Nuggets

Eliminisanje ubrizgavanja antibiotika u piletinu je popularan trend u 2017. godini, koji zdušno podržavamo.
Mnogi restorani su se odmah priključili, a i lanci brze hrane su obećali da će manje koristiti ovakvu vrstu mesa. Mek Donalds je već objavio da će prestati da služi ovakvu piletinu u svojim restoranima u Americi, a sada to širi na svoje lokacije širom sveta.

U svojoj izjavi, čelnici Mek Donaldsa su rekli da će implementirati novu politiku o upotrebi pilećeg mesa sa antibioticima koja bi trebala da zavlada na tržištu hrane širom sveta. Objavili su plan i vremensko ograničenje koje će biti potrebno da se to ispuni.
Tako planiraju da do januara iduće godine izbace antibiotski obogaćenu piletinu iz svojih restorana u Brazilu, Kanadi, Južnoj Koreji i Evropi. Do kraja 2019. godine, ovaj politika će se sprovesti u Australiji i Rusiji, doć će Kinezi tek u januaru 2027. godine moći da uživaju u Mek Donaldsovoj piletini bez antibiotika.

Mek Donalds takođe naglašava da je u svojim restoranima u Americi prestao da koristi ovakvu piletinu još 2016. godine, godinu dana pre predviđenog roka.

Sa potrošačkog ugla, ovo je svakako pozitivan korak, ali piletina je samo deo Mek Donaldsovog menija. Kompanija je objavila da će takođe raditi na implmentiranje govedine bez antibiotika, ali obzirom na vreme koje je potrebno da se odgaji stoka u odnosu na vreme koje je potrebno da se uzgoji pile, to je mnogo veći poduhvat koji zahteva mnogo više vremena za realizovanje.

Ipak, ovaj brend je izjavio da planira da objavi plan i neophodan vremenski rok i nada se da će uspeti da se oslobodi 85% govedine “kljukane” antibioticima koju trenutno služe u svojim restoranima.

 

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...