Mek Donalds testira VEGANSKI BURGER

09/10/2017

Zanimljivosti

Mek Donaldsov veganski burger

Burgeri iz Mek Donalda i veganska ishrana nikako ne idu jedno uz drugo, ali finski lanac ove brze hrane želi to da promeni.

Oni su odlučili da ispitaju tržište i na svoj meni ubacili McVegan burger koji umesto mesa sadrži pljeskavicu od soje. Vegani koji žele da probaju ovaj burger imaće za to ograničeno vreme, pošto je ovaj burger test Mek Donaldsa da li da uvrste i neke veganske obroke na svoje jelovnike.

Mek Donaldsov veganski burger biće dostupan od 4. do 21. novembra u Tamperi u Finskoj. Pomfrit koji ide uz burger navodno je takođe potpuno veganskog i organskog porekla.

Veganski burger sastoji se od pljeskavice od soje, zelene salate, paradajza, luka, kiseli krastavčića, kečapa i senfa.

Mek Donaldsov veganski burger

Ukoliko potražnja za ovim burgerom bude na visokom nivou, čelnici Mek Donalda izjavili su da će ga uvrstiti u svoju klasičnu ponudu.

Vegetarijanstvo i veganstvo su u porastu, i čak i u zemljama koje su poznate po konzumiranju mesa procenat ljudi koji ne jedu životinjske proizvode skočio je sa 1% na 6% u periodu od 2014. godine do sada.

Mek Donalds je uočio tu promenu i ovo je prvi pokušaj da zadrži goste koji su se preko noći okrenuli ishrani bez mesa.

 

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...