MESO ČAK I PRE ZUBIĆA: Sada možete kupiti hranu za bebe inspirisanu PALEO dijetom

09/08/2017

Zanimljivosti

Paleodijeta

Sigurno ste čuli za paleo dijetu, pošto već par godina svi pričaju o njoj, a u poslednje vreme njena popularnost je ponovo porasla. U suštini, ta dijeta sastoji se od minimalnog unosa ugljenih hidrata i šećera i pojačanog unosa proteina. Laički, jede se meso u što većim količinama sa neskrobnim povrćem i tek ponekom voćkom. Hleb, pasta,, skrobno povrće, veliki deo voća, slatkiši i ostale preukusne stvari su strogo zabranjene.

Meso i zeleniš, to je osnovna premisa. Slična, ali dosta jednoličnija i nezdravija ishrana od hrono ishrane, u kojoj bar ujutru možete dati sebi oduška i jesti ugljene hidrate za doručak.

Paleo dijeta

Koliko je svet poludeo za paleo dijetom, dovoljno govori činjenica da je jedna kompanija proizvela hranu za bebe po njenim principima.

Sereniti Hegel i njen verenik Džo Kar lansirali su Serenity Kids – prvu na svetu hranu za bebe koja je u skladu sa principima paleo dijete. Njih dvoje su verni pratioci paleo ishrane koju predlažu svima, pa su tako došli na ideju za ovaj proizvod.

- Nisam mogla da verujem da ne postoji ništa slično i nikakva vrsta hrane za bebe koju bih dala svom detetu da jede. Zato smo rešili da napravimo svoju hranu za bebe i pomognemo svima koji su na paleo ishrani i žele i da se njihova deca tako hrane – rekla je Sereniti.

Ova hrana za bebe dolazi u tri ukusa – piletina sa graškom i šargarepom, govedina sa slatkim krompirom i keljom, slanina sa pireom od bundeve sa puterom i keljom. Po njihovim navodima, svi sastojci su 100% organski, sadrže minimalno šećera i nemaju alergenata.

Paleo hrana za bebe

Za sada, ova hrana za bebe neće moći da se kupi u prodavnicama, već samo online preko sajta MySerenityKids.com.

Iako će biti dostupna za isporuku tek krajem meseca, Kar tvrdi da su se mnogi oduševili ovom idejom i da već imaju 400 naručenih paketa.

- Naš cilj je da napravimo veliki bum i probijemo se na ovom tržištu što pre, jer znamo da će neko pre ili kasnije kopirati našu ideju. Osim toga, za ljude je najbolje da počnu što ranije sa ovom ishranom kao jedinom logičnom i zdravom, a zašto ne i od malih nogu? Bebe zaslužuju da jedu zdravo, isto kao i odrasli. – tvrdi on.

Kako li su uopšte dobili dozvolu za proizvodnju ove hrane, ostaje pitanje pošto se mnogi doktori ne slažu sa principima paleo ishrane.

Činjenica je da povećan unos proteina sa smanjenim unosom ugljenih hidrata dovodi do mršavljenja i samim tim zdravijeg organizma, ali nikako se ne predlaže totalno izbacivanje bilo kojih namirnica.
Pogotovo ne u periodu kada dete raste i trebaju mu sve vrste nutrijenata.

Izgleda da je ovo pravi primer kako je ishrana u trendu izmakla kontroli.

Ostale aktuelnosti

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...

nova godina devojke
plus

TOP 5 SAVETA: Kako izabrati najbolje mesto za doček Nove godine u Beogradu

Kategorija: Novosti

06.06.2019

Beograd je poznat kao prestonica dobre zabave, pa samim tim on može da ponudi veliki izbor različitih mesta za doček lude novogodišnje noći.  S...