MESTO GDE SE SPAJA HRANA I KULTURA: U ovom restoranu uz svaki obrok dobićete KNJIGU NA POKLON

17/07/2018

Zanimljivosti

Restoran Traveler

Restorani se dovijaju na razne načine kako bi privukli i zadržali goste. Neki akcenat stavljaju na neobične načine posluživanja hrane, drugi na privlačan ambijent. Jedan restoran u Konetikatu je objedinio ljubav prema hrani i ljubav prema knjigama.

Svaki gost „Traveler“ restorana uz obrok dobija besplatnu knjigu.

Restoran Traveler

Ova tradicija traje od osnivanja restorana 1970. godine i nije prestala ni pošto je restoran promenio vlasnika.
Tvorac ovog restorana bio je pasionirani obožavalac knjiga, a kada u njegovoj kući više nije bilo mesta koje nije bilo pokriveno njima, odlučio je da većinu njih pokloni posetiocima svog restorana.

1993. godine, restoran je promenio vlasnike, ali ova tradicija se nastavila, a broj deljenih knjiga se povećao. Kao i broj gostiju. Ovaj restoran sada je nezaobilazna stanica mnogih putnika, ali i lokalaca koji vole da čitaju i usput uživau u izvrsnoj hrani.

- Nedeljno poklonimo od 1 do 2 hiljade knjiga. Sada po obroku, jedna osoba dobija čak tri besplatne knjige. Njih nabavljamo iz mnogih izvora, a naši gosti  su veliki faktor koji doprinosi širenju kulture i umetnosti. Ne prođe ni jedan dan, a da neko ko dođe ne ponese knjigu sa sobom. Takođe, ne prođe ni jedan, a da nam neko ne donese knjige za poklanjanje. Razmenili smo smo otprilike 2,5 miliona knjiga od kako smo preuzeli restoran - kaže sadašnji vlasnik.

Restoran Traveler

Iako je preko 2 miliona knjiga poklonjeno u ovom restoranu, vlasnici ne planiraju da se tu zaustave.

- Imamo prikolicu u kojoj prevozimo knjige. Redovno obilazimo 4 različite biblioteke i razmenjujemo knjige sa njima. Na našim policama postoji oko 9 hiljada knjiga od kojih naši gosti mogu izabrati one koje ih interesuju da uzmu kao poklon. - kaže vlasnik.

Restoran „Traveler“ osim što doprinosi širenju kulture takođe nudi i izvrsna jela.
Ovo je stvarno jedinstveno mesto koje nudi sve – udoban i prijatan ambijent, odličnu hranu i dobru knjigu koju možete poneti kući.

Veoma interesantan koncept na koji bi trebalo da se ugledaju ostali restorani. U eri tehnologije u kojoj su knjige sve manje zastupljene, dobro je imati ovakvo mesto koje nas podseća o njihovoj neprocenjivoj vrednosti.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...