MUZIČKA JESEN NA ČUKARICI: Manifestacija za dobrodošlicu novog godišnjeg doba

24/09/2018

Novosti

Violina

Jesen je stigla u naš grad. Dok se lišće žuti, miris pečenih paprika se oseća u vazduhu, a nas očekuje još jedna lepa manifestacija koja će poželeti dobrodošlicu novom godišnjem dobu.

24. septembra počinje “Muzička jesen na Čukarici”. Kultni gradski događaj koji se održava već 22 godine za redom svake godine sve je posećeniji i sadržajniji, a do 28. septembra u Kulturnom centru "Čukarica" imaćemo priliku da uživamo u najlepšoj muzici.
Koncerti starogradske muzike će svako veče počinjati u 20h, a na ovogodišnjoj smotri za publiku će pevati i svirati pet muzičkih udruženja.

Posebne numere koje pripadaju starogradskom žanru predstaviće ansambl “Narakord”, Duvački kvintet Radio Televizije Srbije,Trio "Artium", hor "Džet klok" i učenici muzičke škole "Vatroslav Lisinski".

Retki tekstovi i melodije donose duh davnih vremena, upravo onih kojih se svi rado sećaju. Početak beogradske jeseni na potpuno romantičan način.

Ukoliko ste odrastali uz pesme poput Serenada Beogradu, Voli me nežno, Kaljinka, Kozak i slične, sigurno ćete uživati u ovom manifestaciji. Ako nikada niste čuli nijednu od navedenih numera, prošetajte barem jedno veče do Kulturnog centra "Čukarica" na Banovom brdu i poslušajte muziku koja traje već decenijama.

Program manifestacije “Muzička jesen na Čukarici”:

Ponedeljak, 24.septembar u 20h

  • Veče starogradske muzike
    Ansambl “NARAKORD”

Utorak, 25. septembar u 20h

  • Razigrano veče sa duvačkim kvintetom

Duvački kvintet RTS-a

Sreda, 26. septembar u 20h

  • Veče pastoralne muzike i njenih odjeka
    Trio “Atrijum”

Četvrtak, 27. septembar u 20h

  • Horsko pop veče

Hor Džek Klok

Petak, 28. septembar u 20h

  • Muzika mladosti

Mladi talenti MŠ “Vatroslav Lisinski”

Gitara

Kada ste već u blizini, iskoristite priliku i posetite neke od najboljih restorana lociranih na opštini Čukarica - restoran Žar i restoran Trem.

Restoran Žar

U samom centru Banovog Brda, nalazi se restoran Žar. Sigurno će vas privući svojim atrakrivnim enterijerom, a mirisima domaće kuhinje već nećete moći da odolite. Ovde dolaze ljudi iz svih krajeva Beograda, pošto je njegov kvalitet nadaleko poznat.
Izvrstan kvalitet prate i povoljne cene, a nacionalni specijaliteti koji se spremaju po tradicionalnim recepturama vratiće vas u detinjstvo svojim zamamnim ukusima. Osim što spada u jedan od omiljenih beogradskih restorana, nalazi se i na listi restorana gde možete pojesti najbolji roštilj.

Iz restorana Žar nikada nećete izaći gladni, jer su porcije i više nego izdašne. Restoran Žar idealno je mesto koji žele da u prijatnom i lepom ambijentu uživaju u preukusnim jelima.

Restoran Žar

Restoran Trem

Restoran Trem nalazi se skriven od radoznalih pogleda, ušuškan u zelenilu i zaklonjen od buke obližnjih saobraćajnica. Tako je u ulici Pilota Mihajla Petrovića 75 stvoreno mesto koje je prava oaza za opuštanje i uživanje u dobrom zalogaju.
Ono što restoran Trem izdvaja od drugih beogradskih restorana je njegov kvalitet, koji je na najvišem nivou već godinama. Njegovu reputaciju opravdava i činjenica da se svrstava u najbolje beogradske etno restorane, ali i u restorane sa najboljim roštiljem u Beogradu.
Ambijent je veoma zanimljiv uređen sa mnoštvom tradicionalnih i modernih detalja, koji iako su suprotni toliko su vešto uklopljeni da daju savršen vizuelni efekat. Svako ko ga poseti ovaj interesantan restoran odmah postaje njegov stalan gost.
Restoran poseduje predivnu baštu idealnu za uživanje u toplim danima.
Specijaliteti restorana Trem su izvrsni, a za njihov T-bone stejk se priča da je najbolji u gradu. U to ćete se najbolje uveriti sami, ako rezervišete svoje mesto i posetite ga.

Restoran Trem

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...