NA MLAĐIMA SVET OSTAJE: Beograđanka osvojila titulu najbolje mlade poslastičarke

31/03/2018

Novosti

Poslastičar

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina pokrenula je prošle godine projekat Mladi poslastičar.
U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

Prošle godine kompanija Dijamant iz Zrenjanina započela je zanimljiv projekat kako bi mladim ljudima približio jedan od najslađih zanata – poslastičarstvo.
Projekat Mladi poslastičar ima za cilj edukaciju i motivaciju budućih profesionalaca.
Ovogodišnji projekat ostvaren je u saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a sastojao se od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

Poslastičar

Finale je bilo šlag na torti u kome su se našle Ugostiteljska škola Jovan Trajković iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola Paja Marganović iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.

Titulu najbolje ponela je Milica Đurđević iz Beograda i tom prilikom osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija Dijamant je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

Milica Đurđević, pobednica takmičenja Mladi poslastičar

Titulu najbolje mlade poslastičarke odnela je Milica Đurović iz Beograda i tako osvojila novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana.

- Mladi poslastičar je za mene neprocenjivo iskustvo. Pomoglo mi je da steknem nova praktična znanja, usavršim sopstvene veštine, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica. Nagradu ću iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje – izjavila je mlađana Milica kojoj se smeši svetla budućnost u ovom slatkom zanatu.

S druge strane, član žirija poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović,  izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.

Po završetu takmičenja i dodeli nagrada, učesnici, profesori i žiri uživali su u slatkišima koje su kreirali mlade nade poslastičarstva. Ovaj projekat značajan je podstrek za učenike poslastičarskog zanata i prilika za razvoj i obrazovanje.

Ostale aktuelnosti

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...

haris creperie igraonica 6
plus

Proslave dečijih rođendana u igraonici 

Kategorija: Zanimljivosti

06.01.2020

Od kako su se pojavile u našem gradu, dečije igraonice predstavljaju, slobodno se može reći, pravi mali raj za decu, ali i za njihove roditelje. U njima...

naslovna ada oaza wellness centar
plus

Restorani u Beogradu sa SPA centrom u blizini

Kategorija: Zanimljivosti

16.12.2019

Toliko ima restorana širom Beograda, da je ponekad veliki problem - koji restoran izabrati. Ako volite wellness, možemo vam suziti izbor restorana na one koji...