NA MLAĐIMA SVET OSTAJE: Beograđanka osvojila titulu najbolje mlade poslastičarke

31/03/2018

Novosti

Poslastičar

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina pokrenula je prošle godine projekat Mladi poslastičar.
U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

Prošle godine kompanija Dijamant iz Zrenjanina započela je zanimljiv projekat kako bi mladim ljudima približio jedan od najslađih zanata – poslastičarstvo.
Projekat Mladi poslastičar ima za cilj edukaciju i motivaciju budućih profesionalaca.
Ovogodišnji projekat ostvaren je u saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a sastojao se od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

Poslastičar

Finale je bilo šlag na torti u kome su se našle Ugostiteljska škola Jovan Trajković iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola Paja Marganović iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.

Titulu najbolje ponela je Milica Đurđević iz Beograda i tom prilikom osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija Dijamant je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

Milica Đurđević, pobednica takmičenja Mladi poslastičar

Titulu najbolje mlade poslastičarke odnela je Milica Đurović iz Beograda i tako osvojila novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana.

- Mladi poslastičar je za mene neprocenjivo iskustvo. Pomoglo mi je da steknem nova praktična znanja, usavršim sopstvene veštine, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica. Nagradu ću iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje – izjavila je mlađana Milica kojoj se smeši svetla budućnost u ovom slatkom zanatu.

S druge strane, član žirija poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović,  izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.

Po završetu takmičenja i dodeli nagrada, učesnici, profesori i žiri uživali su u slatkišima koje su kreirali mlade nade poslastičarstva. Ovaj projekat značajan je podstrek za učenike poslastičarskog zanata i prilika za razvoj i obrazovanje.

Ostale aktuelnosti

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...

doček nove godine naslovna
plus

Doček Nove godine u restoranu

Kategorija: Novosti

17.06.2019

Kada je u pitanju doček Nove godine svi se trudimo da ga provedemo u što boljoj atmosferi, društvu i raspoloženju. U zavisnosti od toga šta želite možete...