Najskuplja goveđa šnicla na svetu stara je 15 GODINA

14/04/2018

Zanimljivosti

Odrezak i svežanj dolara

Ukoliko svratite u dobro snabdevenu mesaru, ponekad možete naći rebra ili odreske koji su odstojali oko mesec-dva, a prepoznaćete ih po mnogo većoj ceni od svežeg mesa.
Nema neke logike, ali tako je. Što je meso starije, to više košta. Zašto je to tako, najbolje bi vam objasnio mesar iz severoistočne Francuske, koji prodaje govedinu koja je u hibernaciji do 15 godina.

Koristeći metod koji su smislili njegov otac i deda, Aleksandar Polmard hladi odreske na teperaturi od -42 stepena, uz cirkulisanje vazduha na brzini od 27 kilometara po času. Tako izaziva „hibernaciju“ mesa koje čuva u tom stanju čak do 15 godina. Jedan odrezak tog mesa košta basnoslovnih 3200 dolara.

Aleksandar Polmard sa svojim skupocenim mesom

Po rečima poznatog kuvara Fabricia Vulina, rezultat je biftek toliko mek da skoro da i ne treba da se seče nožem.

Aleksandar sam uzgaja krave, tako da tačno zna kakvog je kvaliteta njegovo meso.

- Na našem ranču krave su na svežem vazduhu. Slobodo šetaju po šumama i livadama. Imaju mnogo zaklona od kiše i snega, a u štalu se vraćaju same, kad to požele – rekao je on.

Krave na prostranoj farmi Aleksandra Polmarda

Po njegovim rečima, vrlo su srećne (koliko krava to može biti), a obzirom na cenu Aleksandrovog mesa, nadamo se da je stvarno tako. On sačuvani i odstajali odrezak naplaćuje neverovatnih 3200 dolara.
Ipak, ova naizgled visoka cena, uopšte ne odvraća kupce. Čak naprotv. Mnogi su spremni da plate i više, jer kažu da kvalitet mesa stvarno vred tih para.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...