Najskuplja goveđa šnicla na svetu stara je 15 GODINA

14/04/2018

Zanimljivosti

Odrezak i svežanj dolara

Ukoliko svratite u dobro snabdevenu mesaru, ponekad možete naći rebra ili odreske koji su odstojali oko mesec-dva, a prepoznaćete ih po mnogo većoj ceni od svežeg mesa.
Nema neke logike, ali tako je. Što je meso starije, to više košta. Zašto je to tako, najbolje bi vam objasnio mesar iz severoistočne Francuske, koji prodaje govedinu koja je u hibernaciji do 15 godina.

Koristeći metod koji su smislili njegov otac i deda, Aleksandar Polmard hladi odreske na teperaturi od -42 stepena, uz cirkulisanje vazduha na brzini od 27 kilometara po času. Tako izaziva „hibernaciju“ mesa koje čuva u tom stanju čak do 15 godina. Jedan odrezak tog mesa košta basnoslovnih 3200 dolara.

Aleksandar Polmard sa svojim skupocenim mesom

Po rečima poznatog kuvara Fabricia Vulina, rezultat je biftek toliko mek da skoro da i ne treba da se seče nožem.

Aleksandar sam uzgaja krave, tako da tačno zna kakvog je kvaliteta njegovo meso.

- Na našem ranču krave su na svežem vazduhu. Slobodo šetaju po šumama i livadama. Imaju mnogo zaklona od kiše i snega, a u štalu se vraćaju same, kad to požele – rekao je on.

Krave na prostranoj farmi Aleksandra Polmarda

Po njegovim rečima, vrlo su srećne (koliko krava to može biti), a obzirom na cenu Aleksandrovog mesa, nadamo se da je stvarno tako. On sačuvani i odstajali odrezak naplaćuje neverovatnih 3200 dolara.
Ipak, ova naizgled visoka cena, uopšte ne odvraća kupce. Čak naprotv. Mnogi su spremni da plate i više, jer kažu da kvalitet mesa stvarno vred tih para.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...