Najskuplja pica na svetu košta 2000 dolara!

18/08/2017

Zanimljivosti

Najskuplja pica na svetu

Njuroški restoran Industry Kitchen može da se pohvali time što definitivno ima najskuplju, komercijalno dostupnu picu na svetu.

Njihova pica pod nazivom The 24K Pizza ušla je u Ginisovu knjigu rekorda, kao najskuplji specijalitet ove vrste. Obzirom da košta neverovatnih 2000 dolara, to i nije toliko iznenađujuće.

Ova pica ima nadev od belog stilton sira, oseta kavijara, tartufa i pačije paštete, a ukrašena je jestivim listićima 24-karatnog zlata. Obzirom da su ovo jedne od najskupljih namirnica na svetu, pa još i pojačane zlatom, njena cena počinje da ima smisla.

Najskuplja pica na svetu

- Ova pica je čista dekadencija. Izuzetno je bogata, i ako žudite za luksuznim obrokom, ova pica je prava stvar za vas – rekao je Braulio Bunaj, glavni kuvar restorana i tvorac najskuplje pice na svetu.

Bunaj kaže da je inspiraciju za ovu picu dobio iz ekstremnog bogatstva koje okružuje kraj Manhattan’s Financial District, gde je njegov restoran lociran. On smatra da tako prestižan kraj zaslužuje i prestižanu picu i ne sumnja da će se veoma dobro prodavati bez obzira na cenu.

Picu morate naručiti 48 sati ranije i spremiti se da za to zadovoljstvo izdvojite 2000 dolara.

Ovo je najskuplja pica koju možete naručiti u restoranu, ali i nije najskuplja pica ikada prodata. Taj rekord i dalje drži Pizza Royal 007 koja je pravljena za humanitarnu aukciju i prodata za basnoslovnih 4700 dolara.

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...