NAJSKUPLJA TESTENINA NA SVETU? Tanjir paste u ovom restoranu košta 2000 DOLARA

22/03/2018

Zanimljivosti

Pasta

Pasta je jedna od omiljenih namirnica mnogih širom sveta. Italijanski specijalitet pronašao je put do srca mnogih gurmana. Lako se pravi i svi imau neku svoju verziju i omiljeni sos.
Italijani je obično jedu kao predjelo, dok u drugim zemljama zamenjuje glavno jelo. Iako je preukusna i hranjiva, ne smatra se skupim jelom.
Ipak, jedan ekskluzivni njujorkški restoran rešio je da je napravi jednim od najskupljih jela na svetu.

Restoran BiCE, očekuje da njigovi domaće pravljeni tagliolini koje naplaćuju papreno budu novo omiljeno jelo njihovih gostiju.
Cena njihovih ručno pravljenih tagliolinina sa jastogom i crnim tartufima je basnoslovnih 2. 013 dolara.

Najskuplja pasta

- Topiće vam se u ustima. Jastog je svež i mekan i svi sastojci odlično idu jedan uz drugi. Polazi mi voda na usta kada razmišljam o ovom jelu – šef kuhinje Silverio Čavez opisao je kakvog je ukusa njegovo jelo.

Preskupo jelo sastoji se od ručno pravljene paste vrste tagliolini, 900 grama jastoga iz Mejna, 28 grama crnih tartufa, grilovanih pečuraka i svežeg paradajiza.

Glavni kuvar Čavez objašnjava da, osim predivnog ukusa, i način serviranja čini ovo jelo unikatno – služi se na tanjiru sa šablonom zlatnog lišća koje je dizajnirao sam Djani Versaće.

Tanjir ima Versaćev potpis i logo restorana, a svi koji naruče ovo skupoceno jelo mogu da ponesu sa sobom po odlasku iz restorana.

Dizajner Versaće, koji je ubijen 1997 godine, bio je veliki fan lanca restorana BiCE, čiji je prvi restoran otvoren  u Milanu 1926. godine. Sedam meseci pre njegove smrti, poznati kreator dizajnirao je ograničenu seriju posuđa za ovaj lanac restorana.

Tanjir koji je dizajnirao Versaće

Iako je proizvedeno 800 tanjira, po tvrdnji kuvara Čaveza, ostalo je samo 45.

- Zato je ovo jelo stvarno „limitirano izdanje“ – dodao je on.

Restoran cenu od 2.013 dolara koliko košta ovo jelo opravdavaju upravo poklonom u vidu ovog tanjira.
 Za kolekcionare Versaćijevih kreacija, ovo je možda primamljiva ponuda. Za ostale, nerazumna cena za tanjir testenine.
 Pogotovo kada možete jesti božanstvenu pastu u samom centru Beograda, u restoranu Campo de Fiori.po veoma pristupačnim cenama.

 

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...