NAJSKUPLJA TESTENINA NA SVETU? Tanjir paste u ovom restoranu košta 2000 DOLARA

22/03/2018

Zanimljivosti

Pasta

Pasta je jedna od omiljenih namirnica mnogih širom sveta. Italijanski specijalitet pronašao je put do srca mnogih gurmana. Lako se pravi i svi imau neku svoju verziju i omiljeni sos.
Italijani je obično jedu kao predjelo, dok u drugim zemljama zamenjuje glavno jelo. Iako je preukusna i hranjiva, ne smatra se skupim jelom.
Ipak, jedan ekskluzivni njujorkški restoran rešio je da je napravi jednim od najskupljih jela na svetu.

Restoran BiCE, očekuje da njigovi domaće pravljeni tagliolini koje naplaćuju papreno budu novo omiljeno jelo njihovih gostiju.
Cena njihovih ručno pravljenih tagliolinina sa jastogom i crnim tartufima je basnoslovnih 2. 013 dolara.

Najskuplja pasta

- Topiće vam se u ustima. Jastog je svež i mekan i svi sastojci odlično idu jedan uz drugi. Polazi mi voda na usta kada razmišljam o ovom jelu – šef kuhinje Silverio Čavez opisao je kakvog je ukusa njegovo jelo.

Preskupo jelo sastoji se od ručno pravljene paste vrste tagliolini, 900 grama jastoga iz Mejna, 28 grama crnih tartufa, grilovanih pečuraka i svežeg paradajiza.

Glavni kuvar Čavez objašnjava da, osim predivnog ukusa, i način serviranja čini ovo jelo unikatno – služi se na tanjiru sa šablonom zlatnog lišća koje je dizajnirao sam Djani Versaće.

Tanjir ima Versaćev potpis i logo restorana, a svi koji naruče ovo skupoceno jelo mogu da ponesu sa sobom po odlasku iz restorana.

Dizajner Versaće, koji je ubijen 1997 godine, bio je veliki fan lanca restorana BiCE, čiji je prvi restoran otvoren  u Milanu 1926. godine. Sedam meseci pre njegove smrti, poznati kreator dizajnirao je ograničenu seriju posuđa za ovaj lanac restorana.

Tanjir koji je dizajnirao Versaće

Iako je proizvedeno 800 tanjira, po tvrdnji kuvara Čaveza, ostalo je samo 45.

- Zato je ovo jelo stvarno „limitirano izdanje“ – dodao je on.

Restoran cenu od 2.013 dolara koliko košta ovo jelo opravdavaju upravo poklonom u vidu ovog tanjira.
 Za kolekcionare Versaćijevih kreacija, ovo je možda primamljiva ponuda. Za ostale, nerazumna cena za tanjir testenine.
 Pogotovo kada možete jesti božanstvenu pastu u samom centru Beograda, u restoranu Campo de Fiori.po veoma pristupačnim cenama.

 

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...