Napravite pravi izbor - restoran ili kancelariju za poslovni sastanak?

23/03/2019

Zanimljivosti

Kad imamo važne poslovne partnere bitno nam je da ostavimo dobar utisak, jer je to često gotovo pola posla. Zbog toga se nađemo u dilemi da li je bolje organizovati poslovni sastanak u kancelariji ili ipak otići u neki od restorana. Da biste doneli dobru odluku potrebno je da dobro razmislite. 

Ručak je idealan način da u nešto opuštenijoj atmosferi upoznate buduće saradnike.Ipak, da biste bili sigurni da će sve proći u najboljem redu potrebno je da napravite dobar izbor. Ovo su neki od saveta kako izabrati adekvatan restoran za poslovni sastanak i zašto je bolje da to bude restoran umesto kancelarije.

Topla i prijatna atmosfera

Kad pomislimo na poslovne sastanke najviše brinemo o tome da ne zakasnimo, da li će atmosfera biti dobra, da li smo se prikladno obukli. Ipak ima nešto što je još bitnije. To je kako će se vaši potencijalni klijenti ili poslovni partneri osećati. Kancelarija je mesto koje ima neku posebnu atmosferu, često napetu i zvaničnu. Tu se najčešće vode površni, kratkotrajni razgovori.

Za razliku od njih u restoranima vlada opuštenja i prijatnija atmosfera. U zavisnosti od važnosti posla restorani nude mnogo toga. Zbog toga je jako bitno odabrati dobro mesto za vaš sastanak. Jedan od najboljih restrorana za poslovne sastanke je Restoran Klub književnika. Nalazi se u samom centru grada, a atmosfera koja vlada u ovom restoranu odlična je za mirne razgovore uz kvalitetne obroke. 

Prilagodite se gostima

Kada birate restoran u koji ćete pozvati svoje goste vodite računa o tome kakve su njihove sklonosti i odakle oni dolaze. Bitno je da na meniju ima širok izbor jela, jer jedino tako možete biti sigurni da će svako za sebe naći po neku pikanteriju.

Izbegavajte specijalizovane restorane, a neka izbor padne na neki koji može da zadovolji vaše, ali i ukuse vaših poslovnih partenera. Restoran koji se može pohvaliti prijatnom atmosferom i širokim izborom jela na meniju svakako je restoran Dorijan Grej koji je smešten u samom centru grada, u Ulici Strahinjića Bana. Ovaj restoran se svojim kvalitetom uvrstio u listu najposećenijih restorana u Beogradu. 

Vodite računa o udaljenosti i parkingu 

Ako želite da svojim poslovnim partnerima pokažete koliko je Beograda lep,  izuzetno mesto s kojeg se pruža predivan pogled na grad je restoran Mokum. Kad birate mesto gde ćete uživati u najukusnijim zalogajima dok sklapate novi ili obanvljate stari posao vrlo bitna stavka je mesto na kojem se restoran nalazi.

Najbolje je da to bude centar grada, jer odatle možete nakon sastanka otići na sva bitna mesta koja želite u gradu. Luksuzniji restorani imaju obezbeđena parkin mesta za goste restorana, tako da je to još jedna od bitnih stvari kad je odabir restrorana u pitanju. 

Dodatna oprema i sale za veći broj ljudi

Kad su u pitanju organizovani sastanci sa većim brojem ljudi idealno mesto za sastanak svakako je restoran. Osim mesta za sastanak ukoliko imate potrebu za prezentacijama i projektovanjem nekih rešenja biće vam svakako potrebna neka dodatna oprema. Na vreme se informišite da li je to moguće u restoranu u kojem ste planirali da održite poslovni sastanak. Još jedna bitna stavka koja se danas u većini restorana podrazumeva, ali ipak nije naodmet proveriti je da li imaju wi fi internet.

S obzirom da se danas sve zasniva na tehologijama i virtuelnim sadržajima velika je verovatnoća da će vam internet zatrebati u nekom trenutku. Jedan od najboljih restorana za ozbiljne poslovne sastanke je restoran Despasito, koji se nalazi na Novom Beogradu. Ovaj internacionalni restoran ima sve što vam treba, sopstveni parking, wi fi internet, baštu, odvojenu nepušačku zonu. Vaše je samo da se dobro pripremite za pregovore.  

Restoran je ipak najbolje mesto za poslovni ručak

U svakom pogledu je restoran mnogo bolja opcija za poslovne sastanke koji mnogo obećavaju. Osim što će gostima biti prijatnije i vi ćete se osećati superiornije. Jer vi ste u tom trenutku domaćin, pa ste za jednu stepenicu ispred vaših gostiju. Vi imate mogućnost da donekle diktirate tempo. U dogovoru sa osobljem restorana, možete zatražiti da vam se u određeno vreme posluže jela ili ih jednostavno zamoliti da ne dolaze dok ih ne pozovete. Još ako napravite odličan izbor hrane, naručite kvalitetno piće i zasladite ručak fantastičnim dezertima znajte da ste na dobrom putu da postignete svaki dogovor. 

I nakon svega ovog ostaje vam samo da izaberete najbolje restorane po vašoj meri. Dobro razmišljajte, donesite pravu odluku, a ostalo će se dogoditi samo od sebe. Mi vam nudimo najbolji izbor restorana za sva okupljanja.

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...