NASKUPLJI POMFRIT NA SVETU: Peče se u guščijoj masti i košta 1500 dinara po porciji!

11/04/2017

Zanimljivosti

Pomfrit

Pomfrit je idealni prilog svakom mesnom obroku. Pošto je to krompir isečen na trakice i pržen u dubokom ulju, ne bi trebalo da bude skup, zar ne?

E, pa glavni kuvar restorana Gulliver's World Cafe u Kanadi, Tejn Malori, smatra da i pomfrit može biti gurmansko jelo i da košta čak 13 dolara po porciji!

Ovaj specijalni pomfrit, umesto u običnom ulju, priprema se na guščijoj masti. To navodno daje poseban ukusu krompiru koji se na njoj prži čak tri puta na različitim temperaturama. Svako prženje čini da pomfrit dobije više boje i postane hrskaviji. Dugo vreme pripreme i prženje na guščijoj masti je upravo ono zbog čega je ovaj pomfrit toliko skup.

Kuvar Tejn kaže da jak ukus guščije masti ne preovlađuje u ovom pomfritu, već mu daje specifičan i zanimljiv ukus.
On je želeo da običnom pomfritu da interesantan šmek i pretvori ga u pravo gurmansko jelo. Što je i speo, a ovaj pomfrit postao je veoma popularan bez obzira na cenu.
Kečap koji se služi uz ovo jelo je takođe poseban, i Melori ga pravi sa Merlotom i lukom sa organskih, lokalnih farmi. Umesto šećera koristi melasa sirup, koji je navodno mnogo zdravija opcija.

Pomfrit

Zbog toga što se ovaj pomfrit sprema veoma dugo ne možete ga naručiti na licu mesta – morate nazvati restoran dan ranije nego što želite da dođete i naglasiti da želite da ga probate.

Ovo je još jedan dokaz da ljudi vole novine i spremni su debelo da plate za njih. U suštini, ovaj kuvar je napravio sjajnu stvar za svoj biznis – našao je način kako da prženi krompir naplati po desetostrukoj ceni.
Zato je ovaj pomfrit koji po porciji košta oko 1500 dinara (13 dolara), defintivno najskuplji na svetu.

Pomfrit

Ostale aktuelnosti

najbolji restorani za proslavu firmi naslovna
plus

Najbolji restorani za korporativne proslave firmi

Kategorija: Zanimljivosti

16.11.2019

Beograd je grad koji živi punim plućima. U njemu se nalazi veliki broj najrazličitijih firmi, koje cele godine vredno rade da bi svojim klijentima pružile...

restoran naslovna
plus

Najbolji restorani u centru Beograda

Kategorija: Zanimljivosti

03.10.2019

Beogradsku ugostiteljsku scenu čini veliki broj najrazličitijih restorana. U zavisnosti od toga kakve su vaš želje i potrebe možete se odlučiti za one...

restoran savanova 51
plus

TOP 10 najboljih restorana pored reke u Beogradu

Kategorija: Zanimljivosti

05.07.2019

Dve prelepe reke, fantastična priroda i vrhunska kulinarska ponuda samo su deo onog što vas očekuje kad je beogradska ugostiteljska scena u pitanju. Neki od...