NASKUPLJI POMFRIT NA SVETU: Peče se u guščijoj masti i košta 1500 dinara po porciji!

11/04/2017

Zanimljivosti

Pomfrit

Pomfrit je idealni prilog svakom mesnom obroku. Pošto je to krompir isečen na trakice i pržen u dubokom ulju, ne bi trebalo da bude skup, zar ne?

E, pa glavni kuvar restorana Gulliver's World Cafe u Kanadi, Tejn Malori, smatra da i pomfrit može biti gurmansko jelo i da košta čak 13 dolara po porciji!

Ovaj specijalni pomfrit, umesto u običnom ulju, priprema se na guščijoj masti. To navodno daje poseban ukusu krompiru koji se na njoj prži čak tri puta na različitim temperaturama. Svako prženje čini da pomfrit dobije više boje i postane hrskaviji. Dugo vreme pripreme i prženje na guščijoj masti je upravo ono zbog čega je ovaj pomfrit toliko skup.

Kuvar Tejn kaže da jak ukus guščije masti ne preovlađuje u ovom pomfritu, već mu daje specifičan i zanimljiv ukus.
On je želeo da običnom pomfritu da interesantan šmek i pretvori ga u pravo gurmansko jelo. Što je i speo, a ovaj pomfrit postao je veoma popularan bez obzira na cenu.
Kečap koji se služi uz ovo jelo je takođe poseban, i Melori ga pravi sa Merlotom i lukom sa organskih, lokalnih farmi. Umesto šećera koristi melasa sirup, koji je navodno mnogo zdravija opcija.

Pomfrit

Zbog toga što se ovaj pomfrit sprema veoma dugo ne možete ga naručiti na licu mesta – morate nazvati restoran dan ranije nego što želite da dođete i naglasiti da želite da ga probate.

Ovo je još jedan dokaz da ljudi vole novine i spremni su debelo da plate za njih. U suštini, ovaj kuvar je napravio sjajnu stvar za svoj biznis – našao je način kako da prženi krompir naplati po desetostrukoj ceni.
Zato je ovaj pomfrit koji po porciji košta oko 1500 dinara (13 dolara), defintivno najskuplji na svetu.

Pomfrit

Ostale aktuelnosti

proslava dečijeg rođendana na otvorenom
plus

Proslava dečijeg rođendana na otvorenom

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju veliku radost za čitavu porodicu. Ipak, oni zahtevaju i pomnu pripremu, ali na ispit stavljaju i vaše organizacione...

gde proslaviti dečiji rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti dečiji rođendan?

Kategorija: Zanimljivosti

28.02.2020

Dečiji rođendani predstavljaju najsrećnije trenutke ne samo za decu, već i za njihove roditelje. Celokupna oragnizacija dečijih rođendana zna da bude vrlo...

gde proslaviti prvi rođendan naslovna
plus

Gde proslaviti prvi rođendan

Kategorija: Zanimljivosti

17.01.2020

Rođenje deteta je za svakog roditelja nešto najlepše, trenutak koji se pamti čitavog života. Iako su prvi dani sa malom bebom često naporni, taj...